Ensi maanantain pohjoismaisen sarjan näytös Winter’s Yearning Museo Militarian elokuvasalissa siirtyy alkuvuoteen. Aluehallintoviraston ohjeistusta ja suositusta noudattaen siirrämme näytöksen ajankohtaan, jolloin useampi voi siitä nauttia ja näytökseen tulo on turvallista. Ajankohta lienee tiedossa ensi vuoden alkupuolella.

Syyskaudella olemme onneksemme tähän asti voineet esittää suunnitellun ohjelmiston yleisömääriä rajaten ja turvavälejä noudattaen. Epidemian varjoista huolimatta näytöksissä on koettu monta elämyksellistä ja yhteisöllistä hetkeä, ja olemme voineet tarjota oman pienen lisämme syksyn harventuneeseen tapahtumatarjontaan. Kiitämme lämpimästi kaikkia näytöksissä ja muissa tilaisuuksissamme käyneitä sekä niiden toteuttamiseen osallistuneita!

Elokuvannälkää helpottamaan löytyy Yle Areenasta vaikkapa Teeman elokuvafestivaalin ohjelmisto – joukossa mm. japanilainen Cannes-voittaja Shoplifters (2018) ja puolalainen Kylmä sota (2018). Eeppisyyttä tarjoilee kolmikko Warren Beatty, Diane Keaton ja Jack Nicholson lauantaina katsottavaksi tulevassa, Venäjän vallankumouksen pyörteisiin sijoittuvassa draamassa Punaiset (1981). Oma roolinsa siinä on Helsingin empire-keskustalla, joka näyttelee hienosti Pietaria. Kuubalainen Celeste Garcían ihmeellinen matka (2018) puolestaan on omaperäinen scifi-komedia, jonka hellä humoristisuus puhuttelee varsinkin näin poikkeusoloissa.

Pistetään hanakasti epidemialle kampoihin, niin kevät koittaa valoisammissa merkeissä. Tunnelmallista joulunalusaikaa kaikille!

Kino Tavast ry:n väki