Paja on täynnä. Ilmoittaudu varasijoille.

Kino Tavast ja Kanta-Hämeen kirjoittajayhdistys Vana -66 järjestävät toukokuussa käsikirjoituspajan, joka toteutetaan osin etä- ja osin lähiopetuksena, jos epidemiatilanne sen mahdollistaa. Kurssin opettaja on Käsikirjoittamisen taito -teoksen toinen kirjoittaja, dramaturgi, kirjailija ja kirjoittamisen opettaja  Anders Vacklin

Onko sinulla mielessä vuosisadan tarina, jonka jo näet toteutettuna valkokankaalla? Kaipaatko vinkkejä rakenteesta ja juonen hallinnasta tai henkilöhahmon luomisesta? Mitä takuuvarmaa ja koettua kannattaa hyödyntää, mitä uutta ja luovaa sisällyttää mukaan? Miten kannattaisi organisoida ja rytmittää kirjoittamista? Miten pysyä työn ääressä ja aikataulussa?

Kurssi sopii kirjailijoille, kirjoittajille, elokuvantekijöille ja käsikirjoittamisesta kiinnostuneille. Pajassa saat ohjaajalta palautteen siellä kirjoittamastasi kohtauksesta – ja mahdollisesti myös muilta osallistujilta. Vankkaa teoriaa ja keskustelua. Ohjelman painotukset räätälöidään osallistujien tarpeet huomioiden.

Verkostoidu, opi teoriaa, osallistu keskusteluun. Liity joukkoon! Ole nopea ja varaa paikka itsellesi. 

Paja on ensimmäinen Kino Tavastin ja Vanan yhdessä järjestämä. Tavoitteena on, että ainakin muutama tällä kurssilla alkunsa saanut käsikirjoitus myös kuvataan ja saadaan katsojien nähtäville – indie-tuotantona tai kirjoittajien itse toteuttamana.

Pajan vetäjä Anders Vacklin on valmistunut filosofian maisteriksi Turun yliopistosta ja elokuvakäsikirjoittajaksi Helsingin ammattikorkeakoulusta. Proosan kirjoittamista hän on opiskellut Oriveden opistolla ja näytelmänkirjoittamista Turun taideakatemiassa. Hän on kokenut käsikirjoittaja, nuortenkirjailija ja tietokirjailija, jonka teoksiin kuuluvat Sensored Reality -trilogia (Tammi) ja kirjoittamista käsittelevät opaskirjat (Like).

Dramaturgina Vacklin on työskennellyt satojen niin ammattilaisten kuin harrastelijoidenkin tekstien parissa. Hän on sijoittunut lukuisissa kansainvälisissä käsikirjoituskilpailuissa kärkisijoille. Vacklin opettaa kirjoittamista yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa sekä mm. Yleisradiossa. 

Ensimmäinen kurssiviikonloppu järjestetään 7.-8.5. ja toinen 21.-22.5. 2021. Perjantaisin on etäopetusta klo 17.30 – 20.00 ja lauantaisin klo 10 – 16 lähiopetusta Museo Militarian luentosalissa, mikäli  epidemiatilanne sallii. Muutoin kurssi järjestetään kokonaisuudessaan Zoom-ympäristössä etänä. 

Alustava ohjelma 

Ensimmäinen viikonloppu 7.-8.5. 2021

Perjantai (etäopetusta) klo 17.30  – 20.00

  • Palautteen antamisesta ja vastaanottamisesta
  • Aristoteleen teoria

Lauantai (lähiopetusta epidemiatilanteen salliessa) klo 10 – 16

  • Rakenne ja juoni
  • Kohtaus ja dialogi

Kertojen välissä kaksi viikkoa. Ensimmäinen on kirjoitusviikko, jonka aikana opiskelija kirjoittaa kohtauksensa ohjeiden mukaan. Toinen viikko on ohjaajan lukuviikko ja opiskelijoilla lyhytelokuvan katsominen.

Toinen viikonloppu 21.-22.5. 2021

Perjantai (etäopetusta) klo 17.30  – 20.00

  • Kohtaus-tehtävien palautekeskustelu

Lauantai (lähiopetusta epidemiatilanteen salliessa) klo 10 – 16

  • Adaptaatio
  • Logline, synopsis, treatment
  • Henkilöhahmo

Kurssille, joka järjestetään Kansalaisfoorumin tuella, otetaan enintään kaksitoista yli 15-vuotiasta opiskelijaa. Kurssin osallistumismaksu on 120 €. Eläkeläisten ja työttömien on mahdollista saada kurssimaksuun 50 %:n alennus opintosetelietuna. Tällöin on täytettävä opintosetelianomus, joka toimitetaan sitä tarvitseville. Järjestävien yhdistysten jäsenet (Kino Tavast ja Vana-66) saavat 10 €:n alennuksen kurssimaksusta.

Vahvistus kurssille pääsemisestä, lasku ja kutsukirje tarkempine ohjeineen lähetetään ilmoittautumisajan (16.4.) umpeuduttua huhtikuun lopussa. Osallistumismaksu on maksettava ennen kurssin alkamista. 

Jos perut osallistumisen kurssille 30.4. jälkeen, peritään sinulta 50 prosenttia koulutuksen hinnasta. Jos et tee peruutusta lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, sinulta peritään koko kurssimaksu. Peruuntumistapauksissa kurssimaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen. Mikäli varasijalle ilmoittautuneita on, ja peruutuspaikalle saadaan toinen henkilö, peruuntumismaksua ei peritä. 

Paja on täynnä. Ilmoittaudu varasijoille.

Ilmoittautumislomakkeelle

Voit tehdä peruutuksen, jättää soittopyynnön tai kysyä lisätietoja yhteystietolomakkeella.