Kurssi siirtyy, koska Kanta-Hämeessä on siirrytty epidemian leviämisvaiheeseen eikä ole riittäviä edellytyksiä järjestää kurssia turvallisesti. Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä.

Ilmakuvauksen kurssi järjestetään viikonloppuna 11. – 13.6. Kurssin tavoitteena on harjoitella hyviä ilmakuvauskäytänteitä ja dronen käyttötaitoa ilmakuvaustehtävissä. Kurssilla käydään läpi kuvaamista perinteisellä näköyhteyteen perustuvalla lentotyylillä sekä myös FPV:nä eli videolinkillä tapahtuvalla lentotyylillä. Kurssi edellyttää oman dronen mukaan ottamista ja sillä harjoittelemista. (Huom! Kameralliset dronet on rekisteröitävä 1.2. alkaen, katso droneinfo.)

Kurssilla käydään läpi lainsäädäntö ja hyvät lennätyskäytänteet. Osallistujien intresseistä ja suuntautumisesta riippuen kurssilla voidaan käydä syventävästi läpi myös dronen rakentamista, huoltoa ja virittämistä.

Teoriaosioissa mietitään teknisiä ulottuvuuksia, eri kopterityylien soveltuvuuksia erilaisiin lentotehtäviin, kuvallista ajattelua, kuvasommittelua, leikkausta, ilmakuvauksen mahdollisuuksia ja erityylisiä lentolinjoja. 

Käytännön harjoitteluosuudessa opetellaan lentolinjoja, spottaajan käyttämistä, ilmakuvaustekniikoita ja harjoitellaan ennalta sovittuja käsikirjoitettuja ottoja. Näistä laaditaan “show reel” -tyylinen kollaasi, jonka analysoinnista haemme lisäsyvyyttä ja ymmärrystä ilmakuvauksen mahdollisuuksiin.

Kohderyhmä on ilmakuvauksesta kiinnostuneet aloittelijat tai aiheeseen syventymistä kaipaaavat harrastajat.

Kurssin vetäjä kuvataiteen maisteri ja mediakasvattaja Viljami Tabell on aktiivinen droneharrastaja ja videotaiteilija. Kurssin laajuus on 14 tuntia + show reel -harjoitus.

Aikataulu ja alustava kurssiohjelma (pienet muutokset mahdollisia)

Pe 11.6. klo 17 – 21 (4 x 45 min)   

  • Teoriaa, kopterien asetusten hienosäätöä, simulaattoria ja lainsäädäntöjä. Esimerkkejä lentolinjoista ja kuvallisesta ajattelusta. Kamera-asetuksia ja ND-filtterit.

La 12.6. klo 12 – 16 (4 x 45 min)   

  • Käytännön harjoitteisiin valmistautumista, omien lentolinjojen suunnittelu omille kohteille, turvallisuuskäytänteitä ja käytännön harjoittelua.

Su 13.6. klo 12 – 16 (4 x 45 min)   

  • Lauantain kuvausmateriaalien läpikäyntiä, asetusten hienosäätöä, uudet tehtävänannot ja uudet lentoharjoitteet.

Myöhemmin sovittuna aikana

  • etätapaaminen ja palaute harjoitustöistä. Leikatun show reelin loppuanalysointi ja palautekeskustelu.

Kurssille, joka järjestetään Kansalaisfoorumin tuella, otetaan enintään yhdeksän yli 15-vuotiasta opiskelijaa. Kurssin osallistumismaksu on 80 €. Kino Tavastin jäsenet saavat 10 €:n alennuksen kurssimaksusta. 

Kutsukirje tarkempine ohjeineen lähetetään ilmoittautumisajan (31.5.) umpeuduttua toukokuun lopussa.  

Jos perut osallistumisen kurssille 31.5. jälkeen, sinulta peritään 50 prosenttia koulutuksen hinnasta. Jos et tee peruutusta lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, sinulta peritään koko kurssimaksu. Peruuntumistapauksissa kurssimaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen. Mikäli varasijalle ilmoittautuneita on, ja peruutuspaikalle saadaan toinen henkilö, peruuntumismaksua ei peritä. 

Ilmoittautuminen ja maksu Kino Tavast ry:n verkkokauppaan. Aiemmin ilmoittautuneille lähetetään maksulinkki. Mikäli verkkokauppamaksu ei onnistu, olethan yhteydessä. Jos olet jäsen, ota yhteyttä saadaksesi alennuskoodin.

Voit tehdä peruutuksen, jättää soittopyynnön tai kysyä lisätietoja yhteystietolomakkeella. Seuraamme koronatilannetta. Mikäli oleellista takapakkia ei tule, kurssi järjestetään koronaturvallisuus huomioiden.