24.10.2023

Ohjelma 24.10.-29.10.

Päivittäinen tarkistettu ohjelma julkaistaan Facebookiin.

Kino Tavast pitää pesäpaikkaa Hämeenlinnan kaupungin luovassa kulttuuritilassa linja-autoasemalla 1.- -29.10. Tarjoamme monenlaista elokuvaohjelmaa maksuttomista elokuvanäytöksistä (vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista, ellei toisin mainita), keskusteluista ja taiteilijavierailuista kursseihin ja pajoihin. Myös paikallista elokuvatuotantoa esitellään.

Yleisö voi toivoa suosikkielokuviaan. Sisään voi vain kävellä ja plarata Kino Tavastin elokuvalaarista elokuvan, joka voidaan esittää vapaana olevana ajankohtana juuri sinulle ja mahdollisille nykyisille tai uusille kavereillesi. Minikirpparilta voi samalla löytää aarteita mukaan.

Lokakuun teemamme on “Hyvinvointia elokuvista!” Toivomme kohtaavamme hämeenlinnalaisia ja olevamme kohtaamispaikka kaikille elokuvista kiinnostuneille kaupunkilaisille.

Tapahtumakuukausi toteutetaan yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Kuukauden ajantasainen ohjelma löytyy kokonaisuudessaan täältä, ja sitä on saatavilla linja-autoasemalla 1.10. alkaen. Ohjelmanmuutokset mahdollisia.

Huom! Tämän postauksen kärki päivittyy lokakuun viikko-ohjelmalla ja ajankohtaisilla tiedotuksilla.

Taiteilijavieraita

Lokakuun 26. päivä kello 18 esitetään ensin Cindi Holmin pääsymaksuton dokumentti Hannele Laurista ja sen jälkeen on ensi-illassa Jouni Uotisen pitkä Hämeenlinnassa kuvattu fiktio Kohtalon timantit, joka taas on maksullinen tapahtuma. Molemmat tekijät ovat paikalla.

Hämeenlinna valkokankaalla -näyttely 2.-22.10.

Hämeenlinnan kaupunginmuseon näyttely “Hämeenlinna valkokankaalla” on vierailulla linja-autoasemalla ja avoinna rauhallista tutustumista varten klo 11.30 – 14.30 paria syysloman poikkeuspäivää lukuunottamatta. Näyttelyyn on koottu valokuvia Hämeenlinnassa aiempina vuosina kuvatuista elokuvista. Esitämme myös kuusi maksutonta näyttelyyn liittyvää elokuvaa.

Näyttelyelokuvat viikonloppuisin klo 15.00

 • Pe 6.10. Erkki Karu, Suvinen satu (1925) S
 • La 7.10. Yrjö Norta ja Toivo Särkkä, Tulitikkuja lainaamassa (1938) S
 • Su 8.10. Orvo Saarikivi, Suomisen Ollin tempaus (1962) S
 • Pe 13.10. Edvin Laine, Niskavuoren Aarne (1954) K7
 • La 14.10. Edvin Laine, Kunnioittaen (1954) S
 • Su 15.10. Aarne Tarkas, Teerenpeliä (1963) S

Näytöksiä 2 – 4 päivittäin

Pirkko Mannolan ja Brita Koivusen tähdittämän kotimaisen Teerenpeliä -musiikkielokuvan lisäksi esitämme lauantaisin klo 18 maksuttomia ulkomaisia musiikkielokuvia, kuten Sound of Metal (2019) ja Wild Rose (2018).

Päivittäin on kouluille ja varhaiskasvatukselle näytöksiä klo 9.00 tai 9.30. Iltapäivällä klo 15 esitetään useimmiten K12-elokuva. Klo 18 ohjelmistossa voi olla myös K16-elokuvia.

Disney, mykkäelokuva, Puolan elokuvaviikko ja Hitusen hämyä -festivaali elokuvakilpailuineen

Olemme huomioineet ohjelmistossa Disney-yhtiön satavuotisjuhlan 16. lokakuuta. Neljä päivää aikaisemmin esitämme pääsymaksullisen saksalaisen mykkäelokuvan Alppien salaisuus ja 20.-22.10. vietämme linja-autoasemalla osin maksutonta, osin maksullista Hitusen hämyä – Silkkaa taidetta -elokuvafestivaalia. Tällöin ratkeavat myös valtakunnallisen lyhytelokuvakilpailun tulokset ja nähdään monta festivaalielokuvaa. Lyhytelokuvakilpailussa on tuomariston lisäksi myös yleisön raati, johon voi ilmoittautua Hitusen hämyä -sivun viestilomakkeella.

Toivo omaa suosikkiasi

Emme ole täyttäneet valmiiksi kaikkia esitysajankohtia. Yleisö voi toivoa esitettävää elokuvaa. Jos toive kuuluu lisenssimme piiriin (etupäässä angloamerikkalaiset elokuvat) ja kopio on saatavissa kohtuullisin kustannuksin, elokuva voidaan esittää vaikka yhdelle henkilölle. Suotavaa kuitenkin olisi, jos toivojalla olisi mukanaan muitakin katsojia. Lähtökohtaisesti kaikki näytökset ovat avoimia kaikille, jotka ovat riittävän ikäisiä katsomaan kyseisen elokuvan. Elokuvatoiveita ja infoa katsojaryhmistä voi lähettää sähköpostitse, yhteystietolomakkeella tai puhelimitse. Katso yhteystiedot.

Nämä ajankohdat ovat vielä vapaina ohjelmistossa:

Viikko 42 (syysloma)

 • To 19.10. klo 9.00
 • Pe 20.10. klo 9.00

Viikko 43

 • Ma 23.10. klo 12.00
 • Ke 25.10. klo 12.00
 • Ke 25.10. klo 15.00
 • To 26.10. klo 15.00
 • Pe 27.10. klo 15.00 (kesto max 1,5)

Kursseja ja pajoja nuorille ja aikuisille

Syyslomalla on 10 -18 vuotiaille elokuvan tekoviikko, ja kuukausi päättyy Antti Alasen elokuvahistorian peruskurssiin. Lisäinfoa kurssista.