Rikosdraama Kohtalon timantit (2023) on kuvattu Hämeenlinnassa, joten siitä voi bongata tutun paikan jos toisenkin. Elokuva on Jouni Uotisen ja Jukka-Pekka Uotisen ohjaama ja käsikirjoittama esikoispitkä. Se on muutenkin toteutettu hämeenlinnalaisten tekijöiden ja näyttelijöiden voimin. Sofie Haji löydettiin naispääosaan Kino Tavastin Rec-viikolta, ja muut näyttelijät, kuten Henna-Maija Alitalo, Lasse Sandberg, Matti Nurminen, Miikka J. Anttila, Kari Salmenoja ja Raimo Viitanen, ovat tuttuja esimerkiksi Eräs Teatterin ja Hämeenlinnan Teatterin lavoilta.

Elokuvassa agentti Mike (Lasse Sandberg) tapaa kadulla mystisen tytön (Sofie Haji). Tämä vetää Miken mukaan keskelle rikollisten toimintaa. Gangsteripomo Albert Krauss (Matti Nurminen) on valmis tekemään mitä vain saavuuttaakseen päämääränsä. Miken on suojeltava tyttöä ja asetettava myös itsensä vaaran. Heidän kintereillään ovat myös poliisit. Takaa-ajo timanteista ja hengestä voi alkaa.

Jouni Uotinen & Jukka-Pekka Uotinen, Kohtalon timantit (2023). Ensi-ilta to 26.10. klo 18.45 Hämeenlinnan linja-autoaseman kulttuuritila (Eteläkatu 1). 99 min. K12. Liput 8 € Kino Tavastin verkkokaupasta tai ovelta klo 18.30 alkaen. Ohjaajat paikalla! Uusintanäytös pe 27.10. klo 20.00.