Kino Tavastin osastolla kortti-Tinder oli ehdoton hitti keskiviikkona opiskelijoiden järjestöpäivässä. Pelaajille mätsikortti ehdotti elokuvaa, johon kaverin kanssa kannattaisi mennä.

Kino Tavast osallistui eilen useiden muiden järjestöjen kanssa Hämeen Setlementin organisoimaan järjestöpäivään Hämeen ammattikorkeakoulussa. Tapahtuma oli suunnattu HAMKin ja Tavastian sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille. Päivän ideana oli tehdä paikallista järjestötoimintaa tutuksi opiskelijoille ja tarjota heille erilaisia työ-, vapaaehtois-, harjoittelu- tai kehittämistehtäviä yhdistyksissä. Kohtaamiset 300 opiskelijan ja muiden toimijoiden kanssa olivat hedelmällisiä. Olemme jatkossakin milloin tahansa iloisia yhteydenotoista ja tiedusteluista.

Oman esittelypisteen lisäksi Kino Tavastilla oli tapahtumassa myös elokuvatyöpaja, jossa Irene Wai Lwin Moen ja Ulla Lappalaisen ohjauksella tutustuttiin yhdistykseen, elokuvan kerrontakeinoihin ja elokuvan tekemiseen. Opiskelijat saivat tehdä pienen kuvausharjoituksen, jonka materiaali oli peräisin Kino Tavastin viime vuonna valmistuneesta Laura Aron lyhytelokuvasta Punainen auto. Lopuksi pajassa katsottiin Punaisen auton making of -video sekä itse elokuva.

Messuilla vierailleet saivat osallistua myös leffalippuarvontaan. Kolmelle onnekkaalle voittajalle on informoitu onnettaren valinnasta.

Päivän päätteeksi opiskelijoiden lähdettyä koteihinsa yhdistysten edustajat osallistuivat vielä järjestöfoorumiin, jossa kuultiin Hämeen Setlementin toiminnanjohtaja Kati Liikosen esitys yhdistysten varainhankinnasta. Hamkin hyvinvointiosaamisen kehittämispäällikkö Toni Leander kertoi tutkimus- ja kehittämishankeyhteistyöstä järjestöjen kanssa. OmaHämeen osallisuuskoordinaattori Anna Erkamo esitteli sotealueen avustuksia ja LounaPlussan toiminnanjohtaja Outi Kallioinen valaisi Leader-tuen hakemisesta.

Artikkelikuva © Sirpa Haapaoja. Muut kuvat © Ulla Lappalainen.