Nyt luetaan Lukutaitomessuilla myös elokuvaa! Kiitos Kino Tavastin mukaan kutsumisesta kuuluu Hämeenlinnan kaupungin monilukutaitotutorille ja Kuntien lukevien yhteisöjen kehittäjäopettaja Leija Kuuranhallalle.

Kuuranhallan ideoima Hämeenlinnan monilukutaitotapahtuma järjestetään pääkirjastossa 12.3. klo 15 – 18. Kino Tavastilla on sekä oma näyttelyosasto että kaksi erilaista minityöpajaa, Pajat ja koko messut ovat avoinna kaikille lukutaidosta kiinnostuneille. Uusi tapahtuma osa Lukuliikettä, jolla rummutetaan puhtia erityisesti lasten ja nuorten lukemiseen.

Myyttiseikkailu-pajassamme taidehistorioitsija Irene Wai Lwin Moe johdattelee osallistujia elokuvakerronnan kulissien taakse, myyttien, kertomusten ja symbolien tulkintaan tietokonepeleissä ja seikkailuelokuvissa. Toisessa elokuvaaja Saija Mäki-Nevalan luotsaamassa Illuusiopajassa luodaan samasta kuvamateriaalista kaksi täysin erilaista tarinaa.

Vasemmalla taidehistorioitsija Irene Wai Lwin Moe (kuva Reijo Piispanen) ja oikealla elokuvaaja Saija Mäki-Nevala (kuva Soile Mottisenkangas).

Aikataulu Mediahuoneessa

  • 15.15 – 15.45 Myyttiseikkailu
  • 15.45 – 16.15 Illuusiopaja

Klo 16.15 – 17.00 FT, työelämäprofessori Lauri Järvilehdon luento Lukutaito ja tulevaisuuden työ.

  • 17.05 – 17.30 Myyttiseikkailu
  • 17.35 – 18.00 Illuusiopaja

Kiinnostavassa tapahtumassa on runsaasti näytteilleasettajia ja muitakin työpajoja. Kuulumisia kuullaan sekä valtakunnan tasolta että paikallisilta toimijoilta.