Kino Tavast järjestää tiistaina 16.4. klo 18 BioRexissä hyväntekeväisyysnäytöksen yhteistyössä BioRexin ja Flying Paper -elokuvan tekijöiden Roger Hillin ja Nitin Sawhneyn kanssa. 

Katsojat voivat ostaa näytökseen lipun itselleen sopivalla hinnalla Kino Tavastin verkkokaupasta. Näytössalissa on 119 paikkaa. 

Kukaan järjestäjätahoista ei laskuta kuluja, vaan näytöksen kaikki lipputulot toimitetaan Lääkärit ilman rajoja -järjestölle lyhentämättömänä ja kohdennettuna Gazan apuun. 

– Hyväntekeväisyysnäytöksen idean saimme Hamkin opiskelijoilta, jotka olivat verkostojensa kautta kuulleet Helsingissä ja Tampereella järjestetyistä näytöksistä. Hamkilaisten esimerkillisen aktiivinen yhteydenpito elokuvan ohjaajien kanssa mahdollisti tapahtuman, kertoo Kino Tavastin sihteeri Ulla Lappalainen.

Lääkärit ilman rajoja -järjestö ja lukuisat muut tahot vaativat Gazaan välitöntä tulitaukoa. Jopa nälänhätä uhkaa alueella erityisesti lapsia, koska myös ruoka-avun toimittaminen on ollut haasteellista. Tulitauosta neuvotellaan parhaillaan. Nyt hämeenlinnalaiset voivat auttaa osallistumalla elokuvanäytökseen.  

Flying Paper – elokuva lasten Gazasta

Vuosina 2010 – 2013 kuvattu Flying Paper on tarina leijan lennätystä harrastavista palestiinalaislapsista Gazassa ja heidän toiveistaan päästä Guinnessin ennätysten kirjaan. 

Pohjois-Gazassa Seifan kylässä ja Jabalyan pakolaisleirillä arjen haasteet olivat jo kuvausaikana vaikeita. Poliittinen tilanne väreileekin elokuvan taustalla. 

Teini-ikäisestä Musasta ja aloittelevasta toimittaja Abeeriasta sekä muista lapsista ja heidän elämästään välittyy olosuhteista huolimatta into omasta osaamisesta ja toivo paremmasta.

Elokuva on hengeltään valoisa. Se kertoo lasten sinnikkyydestä ja halusta toimia oman kulttuurinsa edustajina. Leijakulttuuri on lapsille ja nuorille eräänlainen vastarinnan muoto.

Flying Paper -elokuvan ohjaajat Roger Hill ja Nitin Sawhney tutustuivat elokuvan palestiinalaisnuoriin Voices Beyond Walls -mediaohjelmassa ja kuvasivat heille ikimuistoisen elokuvan yhteistyössä nuorten kanssa. 

BioRex Verkatehdas 16.4. klo 18.00 Flying Paper (2014). Hyväntekeväisyysnäytös 52 min. K18 (elokuva on ennakkotarkastamaton). Ohjaajat Roger Hill ja Nitin Sawhney. Tuottaja Flying Paper Productions. Kieli arabia. Tekstitys englanti.

Liput Kino Tavastin verkkokaupasta tai ovelta klo 17.45 alkaen näytöspäivänä käteisellä/kortilla.