Tämän viikon maanantaina istui väkeä salin täydeltä Bio Rexissä katsomassa islantilaista Pässit-elokuvaa. Näin Walhallan ja Kino Tavast ry:n Hämeenlinnaan tuottama Kuukauden pohjoismainen -elokuvasarja sai mitä parhaimman lähtölaukauksen.

Yleisömenestyksen vuoksi lipunmyyntivauhti ei ihan riittänyt vaan viimeiset katsojat pääsivät sisään vasta filmin alettua. Pahoittelemme omasta puolestamme tilannetta ja pyrimme yhdessä Bio Rexin kanssa keksimään ratkaisuja tilanteeseen.

Myös katsojat voivat tehdä jotain. Kun liput tulevat myyntiin, ne voi hankkia etukäteen valmiiksi, jolloin esityspäivänä ei tarvitse jonottaa lippuluukulla. Kätevintä on ostaa verkosta ja ladata lippu kännykkään tai tulostaa se. Toki voi käydä myös paikan päällä ostoksilla.

Selvitämme parhaillaan, olisiko mahdollista ostaa koko kauden lippuja jo alkusyksystä. Kun liput olisi kerralla hankittu, pääsisi esityspäivänä vaivatta sujahtamaan katsomoon omalle paikalle. Viestittelemme, jos tällainen mahdollisuus tarjoutuu.

Maanantaina vallankin Pässit-elokuvan loppukohtaus herkisti katsomon hetkeksi hiiskumattoman hiljaisuuden valtaan. Valkokankaalla  yhdistyivät lumen, jään, lämmön, kylmyyden, veljeyden ja kumppanuuden teemat mieliinjäävällä tavalla ja koko elokuvan aiempi kerronta sai oikeutuksensa.

Ensi tiistaina rävähtää valkokankaalle Kavin aluesarjassa Emil Lotjanun neuvostoliittolainen musikaali ja rakkaustarina Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen. Myös se herättää varmasti voimakkaita tunteita.

Draama nähdään aidolta 35 mm:n filmiltä ja voidaan siis näyttää vain Bio Rex Verkatehtaan pienimmässä salissa, jossa edelleen on filmiprojektori käytössä. Vanhoja filmikopioitahan voi elokuvateattereiden täydellisen digitalisoinnin vuoksi nähdä enää vain harvoilla paikkakunnilla kuten Filmi pyörii-sivustolta voimme havaita. Meillä Hämeenlinnassa tämä on toistaiseksi mahdollista yhteistyössä Kavin kanssa.

Nyt voi jo hyvällä syyllä sanoa ensi viikkoa ajatellen: hanki näytösliput ajoissa myös Kavin aluesarjan , etteivät lopu kesken.  Meillä on katsomossa vain 98 paikkaa, yli 40 vähemmän kuin keväällä Marilynissä. Koko kevään ohjelmisto, mukaan lukien Kavin aluesarjan ja Kuukauden pohjoismaisen, löytyy täältä.