Hämeenlinnalaisen Risto Huovisen ohjaama elokuva The Case of Fortune (2012) nähdään 22. syyskuuta Hämeenlinnan Kumppanuustalolla (Kirjastokatu 1) Kino Tavast ry:n järjestämässä elokuvanystävien illassa. Elokuvan tekijätiimistä ovat paikalla sekä Risto Huovinen että Pauli Jeromaa kertomassa elokuvaideastaan, filmin tekemisestä, sen menestyksestä sekä intohimosta elokuvantekoon.

Lisäksi illan ohjelmassa tietoa tulevista elokuvanäytöksistä. Myös elokuvatoiveita voi esittää Kino Tavast ry:lle. Tilaisuus on maksuton ja kaikki itsensä elokuvanystäviksi kokevat – niin elokuvantekijät kuin katsojat –  ovat lämpimästi tervetulleita mukaan.

Huovisen elokuva The Case of Fortune on rakenteltaan episodimainen, tragikoomisiakin sävyjä tavoitteleva “elokuva elokuvasta” tai “elokuvia elokuvassa”. Yhdessä huoneessa tapahtuvasta mustavalkoisesta ”film noir” -henkisestä tunnelmasta tiiviine kuvineen edetään erinäisten käänteiden lopputuloksena “cinemascope”-kokoiseen värilliseen laajakuvaspektaakkeliin. Kaiken keskellä on pieni musta salkku, “Case”, jonka ympärillä kaikki tapahtuu.

Elokuvan voi halutessaan nähdä myös elokuvahistoriallisena kehityskulkuna, jossa monet elokuvan genret ja muodot sekoittuvat. Elokuvan ääniraitaan on käytetty huomattavan paljon aikaa ja vaivaa. Elokuvan äänitehosteet on jälkiäänitetty ja ainoastaan dialogi on äänitetty kuvausten yhteydessä.

Elokuva on Kuvamusan ensimmäinen pitkä elokuva ja se on toteutettu lähes nollabudjetilla, ilman ulkopuolista rahoitusta. Hämeenlinnalaisittain mielenkiintoinen yksityiskohta on, että elokuvan loppupuolelle sijoittuva suuri taistelukohtaus on kuvattu Aulangon graniittilinnassa.

The Case of Fortunen ilmeinen sukulaissieluelokuva teemojen puolesta on Coenin veljesten Hail, Caesar! Yllättävän samankaltaisia kerronnallisia ja kuvallisia ratkaisuja esiintyy Wachowskin sisarusten elokuvassa Cloud Atlas (Pilvikartasto).

Elokuvan jälkeen näytetään making of-kooste elokuvan tekoprosessista.

IMDB

Ilmoittautuminen ei ole pakollista, mutta toivottavaa. Sen voi tehdä yhteystietolomakkeella 20.9.puoleen päivään mennessä. Paikkoja on 70.