Koulujen elokuvaviikkoa vietetään 3.-7.10. Tällöin Hämeenlinnassa järjestetään Dokkino-näytökset, joihin osallistuu yli 600 lasta ja nuorta. Kouluille on myös verkossa tarjolla ilmaiseksi sekä kokonaisia elokuvia että elokuvanäytteitä. Osa palveluista vaatii ennakkorekisteröitymisen tai salasanojen hankkimisen, mutta ne ovat silti helppokäyttöisiä  ja sopivat moneen opetustilanteeseen. Jatkuvista palveluntuottajista tärkeimmät ovat Kavi Elokuvapolullaan ja Av-arkki. Alla vinkkejä ja linkkejä ilmaispalveluihin:

Dokumenttielokuva

Dokkinon Toiveista totta -teemaiset oppilaiden kuvaamat filmit ja niihin liittyvät tehtävät ovat vapaasti käytettävissä ainakin syksyn 2016 ajan Dokkinon opetusmateriaaleissa

Jenni Kangasniemen ja Aino Sunin dokumentti If I Ruled (2015). Katselutunnukset tilataan etukäteen osoitteella koulut@kavi.fi

AV-arkki/Kokeellinen elokuva ja videotaide

Av-Arkin mediakasvatuspalveluun kirjautunut saa käyttöönsä elokuvia ja tehtäviä. Sopii parhaiten alakouluun. Siirry kirjautumiseen.

Kokeellisia elokuvia myös Kavin sivuilla: Eino Ruutsalo, Kineettisiä kuvia (1962) ja ”Pasi Sleeping” Myllymäki – Forssa-ilmiö (1982)

Kavin elokuvapolku

Kavin elokuvapolulla on katsottavissa kymmenkunta kotimaista elokuvaa vuosilta 1929 – 1962) sekä lyhyt- ja mainoselokuvia, joihin liittyy myös tehtäviä.

Koulujen elokuvaviikolla 3.-7.10. on vapaasti katsottavissa kaksi elokuvaa: Jorma Nortimon Pikku Ilona ja hänen karitsansa sekä Matti Kassilan Komisario Palmun erehdys. Muulloin pitkän elokuvan katsomiseen tarvitaan käyttäjätunnus ja salasana, jonka voit tilata osoitteesta koulut@kavi.fi.

Teemu Nikki, Kalajuttu
Saara Saarela, Vapahtaja
Hannes Vartiainen ja Pekka Veikkolainen, Erään hyönteisen tuho

Lasten ja nuorten tekemiä elokuvia

Myös lasten ja nuorten tekemiä elokuvia on katsottavissa entistä enemmän. Koulujen elokuvaviikon elokuvat tallennetaan Kelaamoon. Kaikki kuvaa -sivustolta voi katsella esimerkiksi viimekeväisen kuvauskilpailun palkittuja elokuvia.

Hyvää elokuvaviikkoa!