Hämeenlinnassa tänä syksynä ensi kertaa vieraillut Dokkino-kiertue on saanut lastenkulttuurin valtionpalkinnon (15 000 €). Palkintoperusteluissa Dokkinoa kehutaan 15 vuoden aikana tehdystä pitkäjänteisestä työstä , jonka ansiosta tapahtumasta on kasvanut Euroopan laajin lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma.

Ala-ja yläkouluille suunnattuun   tapahtumaan osallistui Hämeenlinnassa 588 lasta ja nuorta koulujen elokuvaviikolla. BIo Rex Verkatehtaalla järjestettyjen näytöksien paikallisina tukijoina olivat Arx ja Kino Tavast ry.

Dokkino kiittää myös kiertuepaikkakuntien yhteistyötahoja, joiden ansiosta on voitu tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus tutustua luovan dokumenttielokuvan maailmaan vuodesta toiseen vaihtuvin teemoin.

– Olemme erittäin ylpeitä voidessamme tehdä osamme kunkin paikkakunnan paikallisen kulttuuritarjonnan eteen ja toivomme, että yhteistyömme jatkuu yhtä mutkattomasti tästä eteenpäin! toteaa Dokkino-tuottaja Eero Nurmi.

Dokkino-esityksiä nähdään tänä vuonna 18 paikkakunnalla ja näytöksiin osallistuu noin 18 000 nuorta katsojaa. Dokumenttielokuvien kautta lapset ja nuoret pääsevät kokemaan muita maailmoja ja oppivat sitä kautta ymmärtämään kulttuurien moninaisuutta. Dokkinon toimivaa mallia mediakasvattajana on viety muuallekin Eurooppaan.