Viime viikolla päättyneessä 15 – 29 -vuotiaiden lyhytelokuvakilpailussa elokuvantekijöitä on mukana yli viisikymmentä. Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Päijät-Hämeen alueen nuorille  suunnattuun kilpailuun lähetettiin kaikkiaan yksitoista elokuvaa, nuorempien 15 – 19 -vuotiaiden sarjaan kuusi  ja 20 – 29 -vuotiaiden sarjaan viisi työtä.

Eniten töitä tuli Kanta-Hämeestä, joista Forssan seudulta neljä ja Hämeenlinnasta kolme. Samaan määrään ylsi myös Pirkanmaan Tampereen seutu. Päijät-Hämeestä saatiin kisaan yksi elokuva.

Kilpailutyöt edustavat kaikkia neljää kilpailulajia; mukana on neljä fiktiota, kolme dokumenttia, kolme kokeellista elokuvaa ja kaksi tarinallista musiikkivideota.

Osallistujista noin kaksi kolmasosaa on naispuolisia, mutta yli parikymppisten sarjassa miespuolisia on silti enemmän. Nuorille elokuvantekijöille järjestetään kilpailuun liittyen myös koulutustilaisuus.

Kilpailun tuomareina toimivat käsikirjoittaja-ohjaaja Johanna Vuoksenmaa, elokuvaaja Jarkko T. Laine ja kulttuurituottaja Sirpa Haapaoja. Tulokset selviävät ensi vuoden puolella.