Täyden salin lumonneella Salaisella puutarhalla käynnistynyt KAVI-sarja jatkuu toisen naisohjaajan, tanskalaisen Lone Scherfigin romanttisella ja yhteiskunnallisesti tarkkanäköisellä kasvudraamalla An Education (Britannia–USA 2009), joka huomioitiin mm. kolmella Oscar-ehdokkuudella (paras elokuva, naispääosa ja sovitettu käsikirjoitus). Siinä koulutyttö Jennyn (Carey Mulligan) haaveet kirjallisuusopinnoista Oxfordissa jäävät taka-alalle, kun hän rakastuu keski-ikäiseen juutalaismieheen Davidiin (Peter Saarsgaard). Nick Hornbyn käsikirjoittama ja Lynn Barberin muistelmiin perustuva elokuva on samalla kattava läpileikkaus 1960-luvun populaarikulttuuriin musiikin näkökulmasta.

Ohessa Mulliganin ja Scherfigin haastattelu Sundancen elokuvajuhlilta – menestyksen alkuhetkeltä:

https://www.youtube.com/watch?v=kBrrKt6tBcI

Lone Scherfig: AN EDUCATION, Britannia–USA 2009 • Carey Mulligan, Peter Sarsgaard, Olivia Williams, Alfred Molina, Rosamund Pike • KAVI 35 mm • suom. tekstit/svensk text • S • 96 min.

Liput (6 €) näytöspäivänä käteisellä 17.30–18.00 Bio Rexin aulasta Kino Tavast ry:n lipunmyyntipisteestä tai Kino Tavast ry:n verkkokaupasta (https://kinotavast.tapahtumiin.fi/fi/).