KAVI-sarja pistää ensi tiistaina tanssiksi britti Michael Powellin ja unkarilaisen Emeric Pressburgerin ohjaaman Punaiset kengät (The Red Shoes, Britannia 1948) -klassikon merkeissä. Kyseessä on kenties vaikutusvaltaisin musiikkia, tanssia ja kohtalodraamaa yhdistelevistä elokuvista, ja esimerkiksi ohjaaja Martin Scorsesen mielestä se on visuaalisesti yksi kaikkien aikojen kauneimmista. Oman lisänsä elämykseen tuo se, että tanssijoiden rooleissa nähdään oikeita ammattilaisia. Tekijätiimiä muistettiin parhaan elokuvan, käsikirjoituksen ja editoinnin Oscar-ehdokkuuksilla, ja pystit napsahtivat ansaitusti lavastuksesta ja musiikista. Tule todistamaan sukupolvesta toiseen säilyvä lumous!

Criterion Collectionin kolme syytä elokuvan katsomiseen:

https://www.youtube.com/watch?v=P0rcsvnPLq0

Michael Powell, Emeric Pressburger: PUNAISET KENGÄT (The Red Shoes/De Röda Skorna), Britannia 1948. Moira Shearer, Anton Walbrook, Marius Goring. Kuvaus Jack Cardiff. Leikkaus Reginald Mills. Musiikki Brian Easdale. KAVI 35 mm. Suom.tekstit/svensk text. S. 133 min.

Liput (6 €) näytöspäivänä ti 1.10. käteisellä 17.30–18.00 Bio Rexin aulasta Kino Tavast ry:n lipunmyyntipisteestä tai Kino Tavast ry:n verkkokaupasta.