Pannaanko lukujärjestys uusiksi kouluissa ensi viikolla? Peruskouluille kohdistettu Koulujen elokuvaviikko järjestetään viidettä kertaa. Se tuo kouluihin elokuvaelämyksiä ja tekemistä elokuvataiteen parissa 30.9–4.10.2019.

Enemmän elokuvia kuin koskaan!

elokuvaviikko_logo_pieni

Elokuvaviikolla tarjotaan verkon kautta kouluille maksuttomia elokuvanäytöksiä laadukkaiden oppimateriaalien kera. Tänä vuonna kotimaisten klassikoiden ohella mukana on myös eurooppalaisia lasten- ja nuortenelokuvia.

Alakoulut

Yläkoulut

  • Kaduttaako? (Dave Schram, Alankomaat 2013).
  • lyhytelokuvat Pientä valoa (Alan Gomis, Ranska 2002) ja Koulut alkavat (Jacques Rozier, Ranska 1955). 
  • Käpy selän alla
  • Valkoinen peura
  • Pojat
  • Komisario Palmun erehdys

Kaikki elokuvat ja oppimateriaalit löytyvät www.elokuvaviikko.fi -sivujen kautta. Osa elokuvista on katsottavissa vain elokuvaviikon ajan 30.9.–4.10.2019, osa jo 27.9. alkaen ja vielä seuraavallakin viikolla. Katsomista varten tarvitaan käyttäjätunnus ja salasana, jotka tilataan etukäteen.

Tutkitaan, koetaan, tehdään

elokuvaviikko_julistekuva_juuso_haaralaElokuvaviikon sivustolta löytyvät toiminnalliset tehtävät ja ohjeet omien elokuvien tekemiseen tarjoavat kokonaisvaltaisen mahdollisuuden tutustua elokuvaan taiteena, kulttuurina ja kielenä. Elokuvaviikko haastaakin kaikki koululuokat kuvaamaan tänä vuonna omia elokuvia! Valmiin mestariteoksen voi lähettää Oulun kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin yhteydessä järjestettävään valtakunnalliseen Oskari-kilpailuun. 

Viikon vastuuorganisaatio on oululainen Valveen elokuvakoulu. Yhteistyökumppaneina toimivat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Koulukino ry, IhmeFilmi ry ja CinEd-hanke sekä Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Hanketta rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Oulun kaupunki.

Hämeenlinnassa elokuvateatterissa ohjelmaa

Chronicles of Narnia
4.10. Narnian tarinat, Velho ja leijona klo 12.00 Koululaisnäytös.

Valtakunnallisen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma Dokkinon näytökset järjestetään Hämeenlinnassa myös Koulujen elokuvaviikon aikana. Lastenkulttuurikeskus Arxin hoitamiin yläkoulu- ja alakoulunäytöksiin Bio Rexissä tiistaina on vielä jäljellä muutamia paikkoja, joita pääsee varaamaan täältä. Perjantaina järjestettävä Kansallisen audiovisuaalisen instituutin ja Kino Tavast ry:n  koululaisnäytös Narnia: Velho ja leijona on jo täynnä katsojia.

Elokuvaviikon tiedotevideo

Elokuvaviikko Facebookissa

Elokuvaviikko Instagramissa

Koulujen elokuvaviikon YouTube-kanavalta löytyvät muun muassa Hämeenlinnan elokuvan mestarikurssilla 8.3. 2019 tehdyt yhden päivän videot.

Hyvää elokuvaviikkoa!