KAVI-sarjassa seuraavina matkakohteina ovat Belgia ja sen siirtomaana ollut Kongo, kun vuoroon tulee harvemmin nähty Audrey Hepburn -klassikko Nunnan tarina (The Nun’s Story, USA 1959). Uskoaan kyseenalaistamaan alkavan nunnan rooli on vakavimpia ja vaativimpia Hepburnin hahmogalleriassa, ja se olikin hänen henkilökohtaisia suosikkejaan. Ohjauksesta vastaa dilemmakertomusten luottomies, itävaltalaissyntyinen Fred Zinnemann.

Hepburn antoi elokuvaa mainostaessaan hollanninkielisen haastattelun (tekstitys englanniksi), jossa hän kertoo aluksi taustastaan balettitanssijana ja kuinka pikkuroolit alkoivatkin johtaa näyttelemisen pariin.

Enimmäkseen 1930-luvulle sijoittuvan tarinan hienoviritteisen tunnelman viimeistelee osaltaan Franz Waxmanin älykäs musiikki.

KAVIn aluesarja: Fred Zinnemann, Nunnan tarina (USA 1959) ti 11.2. klo 18 Bio Rexissä. K16. 149 min. Päärooleissa Audrey Hepburn, Peter Finch, Edith Evans, Peggy Ashcroft. KAVI 35 mm. Suom. tekstitys. Liput (6 €) käteisellä näytöspäivänä klo 17.30 alkaen Bio Rexin aulasta Kino Tavast ry:n lipunmyyntipisteestä tai verkkokaupastamme.