Kaipaatko uutta harrastusta? Haaveiletko leffan tekemisestä tai roolista elokuvassa? Aiotko osallistua Kino Tavast ry:n järjestämään Hitusen hämyä -lyhytelokuvakilpailuun alle 30-vuotiaille? Tarvitsetko lisäoppia liikkuvan kuvan hyödyntämiseen työssäsi tai virikkeitä omaan elokuvaharrastukseesi?

Jos vastasit myönteisesti, lokakuussa lauantaisin (3.10., 10.10. ja 17.10.) klo 12 – 16 järjestettävä elokuvan pikakurssi voisi kiinnostaa sinua.  Se on tarkoitettu elokuvan tekemisestä ja elokuvailmaisusta kiinnostuneille yli 16-vuotiaille. Yläikärajaa ei ole. Lähiopetus järjestetään Museo Militariassa. Kurssilaiset saavat lähiopetuksen jälkeen  palautetta omasta käsikirjoitus- ja kuvaussuunnitelmastaan.

IMG_20180302_162632Kurssin pääohjaajana toimii hämeenlinnalainen elokuvaaja Saija Mäki-Nevala, joka on opiskellut Lahden Muotoiluinstituutissa ja valmistunut Tallinnan kansainvälisestä elokuvakoulusta. Hänellä on pitkä kokemus elokuvaajan työstä. Hän on myös käsikirjoittanut ja ohjannut Kihniö-dokumentin. Tänä kesänä hän oli lasten ja nuorten Rec-viikon ohjaajana. 

IMG_4676_V01Kurssin vieraileva ohjaaja (10.10.) on näyttelijä-ohjaaja-tuottaja Roope Olenius, joka on tuttu hämeenlinnalaisille kauhuelokuva Kyrsyä – Tuftlandin ohjaaja-tuottajana. New Yorkin Filmiakatemiasta näyttelijäksi valmistuneen Oleniuksen viimeisin ohjaustyö Free Skate on jälkituotantovaiheessa. Olenius on näytellyt sekä elokuvissa että sarjoissa, viimeksi Ex-Onnellisissa. Kurssilla Oleniuksen osuus painottuu elokuvanäyttelemiseen.

Esimerkkiteosten avulla kurssilla tutustutaan käsikirjoittamiseen ja kuvasuunnitteluun, samoin elokuvanäyttelemiseen ja kuvaamiseen sekä jälkitöihin. Kurssilaiset laativat oman käsikirjoitus- ja kuvasuunnitelmansa, josta saavat palautetta lähiopetuksen päätyttyä. 

Kurssiohjelmassa pyritään ottamaan huomioon osallistujien ennakko-osaaminen ja odotukset. Kuvausvälineet (esimerkiksi järjestelmäkamera, tabletti tai puhelin) pitää osallistujalla olla itsellään. Tarvitaan myös omalla laitteella oleva editointiohjelma (ilmaisohjelmakin sopii).

Kurssille, joka on ensimmäinen Kino Tavastin aikuisille järjestämä, otetaan enintään 12 osallistujaa. Koulutus järjestetään Kansalaisfoorumin tuella. Osallistumismaksu on 80 €. Työttömät saavat osallistumismaksusta 50 %:n alennuksen, mikä perustuu opintosetelitukeen.

Olosuhteiden muuttuessa meistä riippumattomista (korona)syistä kurssi voidaan toteuttaa myös etäkurssina. Lisätietoja pikakurssista voi kysyä yhteystietolomakkeella. Jos jätät puhelinnumerosi, sinulle soitetaan.

Lisäys (11.8.) Huom! Kurssi on täynnä.11.8. alkaen voit ilmoittautua varasijoille. Saat paikan, jos peruutuksia tulee. Kurssikysynnän mukaan tutkimme mahdollisuutta vastaavan kurssin järjestämiseen myöhemmin.

Kurssilaisille lähetetään kutsukirje ja pieni ennakkotehtävä viikolla 39.

Ilmoittaudu myös varasijoille  tästä linkistä.