Sunnuntaina 13.9. klo 17-19 Suistoklubi täyttyy Ennio Morriconen upeasta musiikista. Heinäkuun alussa kuolleen maestron muistolle omistetun tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Kino Tavast ry, Hämeenlinnan Finlandia-Italia ry, Suistoklubi ja Hämeenlinnan kaupunki. Samalla kyseessä on Hitusen hämyä -klubitoiminnan avaus.

Illan aluksi turkulainen FM Olli Lehtonen pitää puolituntisen asiantuntijaluennon Morriconen monipuolisuudesta säveltäjänä ja hänen kameleonttimaisuudestaan erilaisten tyylien hyödyntäjänä ja kehittäjänä. Spagettiwesternit ovat tapetilla, mutta musiikkinäytteiden kirjo ulottuu aina romanttisempiin teemoihin asti. Valinta yli 500 scoren joukosta oli haasteellinen, mutta koossa on niin rakastettuja suosikkeja kuin vähemmän tunnettuja helmiäkin sisältävä poikkileikkaus monumentaalisesta urasta. Osa kappaleista kuullaan nostalgisesti LP-levyltä.

Luennon jälkeen alkaa vapaamuotoinen osuus, jonka aikana keskustellaan yhdessä Morriconen merkityksestä elokuvamusiikille ja ylipäätään populaarikulttuurille. Samalla voi jakaa omakohtaisia muistoja. Niitä varmasti riittääkin, sillä jo Kino Tavastin piirissä ajatus illasta lausuttiin monen fanin voimin kuin yhdestä suusta.

Liput (6 €) ovat myynnissä vain Kino Tavast ry:n verkkokaupassa https://kinotavast.tapahtumiin.fi/. Paikalla noudatetaan poikkeusolojen turvajärjestelyjä, joten teemme parhaamme kaikkien turvallisuuden maksimoimiseksi. Tavataan Suistoklubilla!