Kaipaako elokuvasi vielä fiilaamista? Tahdotko oppia järkevää elokuvan editointia ja parantaa kuvaamasi materiaalin tehoa ja tenhoa? 

Kino Tavast ry järjestää lauantaina 31.10. alkavan elokuvan editointikurssin (yhteensä 13 h), jonka kestäessä kurssilaiset pääsevät tapaamisten välillä tekemään editointiharjoituksia ja saavat viimeisellä kurssikerralla omasta kurssieditoinnistaan palautteen ohjaajalta. 

Kurssi järjestetään koronaturvallisesti miellyttävässä ja helppokäyttöisessä Zoom-verkkoympäristössä, joka mahdollistaa myös yhteisen keskustelun ja esimerkkien näyttämisen näytönjakotoiminnolla. Verkko-opetustuokiot lauantaisin seuraavasti:

 • La 31.10. klo 12 – 15
 • La 7.11. klo 12 – 15
 • La 14.11. klo 12 – 15
 • La 21.11. klo 12 – 16

Editointipöydässä elokuva valmistuu lopulliseen asuunsa. Siellä voidaan toteuttaa pieniä ihmeitä ja jopa korjata kuvausvirheitä. Kurssimme tarjoaa mahdollisuuden tutustua 

 • toisiin elokuvaharrastajiin
 • käytettävissä oleviin editointiohjelmiin
 • editoinnin filosofiaan
 • tärkeimpiin editoinnissa huomioitaviin sääntöihin
 • editointityyleihin 
 • näkökulmahahmon vaikutukseen
 • leikkausrytmeihin ja -tapoihin
 • kuvausvirheiden paikkaamiseen
 • liikkeen ja toiminnan leikkaukseen
 • äänitehosteiden ja äänen perusteisiin

Lisäksi kurssilainen saa palautteen omasta kurssityöstään ohjaajalta ja oppii myös vertaisryhmältä. Kurssi antaa valmiuksia ja varmuutta elokuvan itsenäiseen editointityöhön, mitä voi soveltaa myös muunlaisen liikkuvan kuvan editointiin. 

Ohjaajana toimii elokuvantekijä Jouni Uotinen, joka on opiskellut elokuvaa Englannissa ja myös palkittu editointityöstään.

Kurssille, joka järjestetään Kansalaisfoorumin tuella, otetaan enintään 12 yli 15-vuotiasta opiskelijaa. Kurssin osallistumismaksu on 60 €. Eläkeläisten ja työttömien on mahdollista saada kurssimaksuun 30 euron alennus opintosetelietuna. Tällöin on täytettävä opintosetelianomus, joka toimitetaan sitä tarvitseville.

Vahvistus kurssille pääsemisestä, osallistumismaksu ja kutsukirje tarkempine ohjeineen lähetetään varsinaisen ilmoittautumisajan (23.10.) umpeuduttua. Osallistumismaksu on maksettava ennen kurssin alkamista. Jos perut osallistumisen kurssille 23.10. jälkeen, peritään sinulta 50 prosenttia koulutuksen hinnasta. Jos et tee peruutusta lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, sinulta peritään koko kurssimaksu. Peruuntumistapauksissa kurssimaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen. Mikäli varasijalle ilmoittautuneita on ja peruutuspaikalle saadaan toinen henkilö, peruuntumismaksua ei välttämättä peritä. Peruutukset: kinotavast AT gmail.com