Kino Tavast järjestää 24.–25.10. vuosittaisen Hitusen hämyä -elokuvafestivaalin Museo Militarian elokuvasalissa (2. kerros). Teemana on tällä kertaa Seikkailu.

Genrestä on moneksi: Ohjelmistoon tuo Hollywood-glamouria Errol Flynnin ja Olivia de Havillandin tähdittämä merirosvoseikkailu Captain Blood (USA 1935), ja mäiskeestä vastaa hieman toisenlainen kaksikko Terence Hill ja Bud Spencer hupailussa Who Finds a Friend Finds a Treasure (Italia/USA 1981). Adèle BlancSecin uskomattomissa seikkailuissa (Ranska/USA 2010) ollaan mm. muinaisen egyptiläishaudan uumenissa ja soluttautumassa valeasuissa vankilaan. Arvaamattomista tilanteista itsensä löytävät myös Aavikon lain (Neuvostoliitto 1970) haaremia vartioiva puna-armeijan sotilas ja Aleksandriaa kohti kenttäambulanssin kyydissä sinnittelevä brittisotilaiden ja -sairaanhoitajien ryhmä Ice Cold in Alexissa (Britannia 1958). Festivaalin aikataulu, kritiikit ja linkit verkkokauppaan löytyvät osoitteesta https://hitusenhamya.fi/elokuvat/ohjelma/.

Astrid Lindgren -filmatisointi Saariston lasten suuri seikkailu (Ruotsi 1967) puolestaan ottaa huomioon myös pienemmät lapset. Näytöksen jälkeen su 25.10. klo 14.15-15.45 järjestetään ilmainen animaatiotyöpaja viereisessä Tykkihallissa. Ryhmiä on kaksi, ja kumpaankin otetaan enintään viisi lasta ennakkoilmoittautumisten perusteella. Lisäinfoa ja ilmoittautuminen täältä.

Liput (10 €) ovat myynnissä Kino Tavast ry:n verkkokaupassa https://kinotavast.tapahtumiin.fi kunkin näytöksen alkamisaikaan asti.

Katsojien turvallisuuden maksimoimiseksi noudatetaan turvavälejä, ja joka toinen rivi jätetään tyhjäksi. Kuhunkin elokuvaan myydään vain noin kolmasosa paikoista. Kasvomaskien käyttämistä suositellaan kaikille, ja käsidesiä on saatavilla.

Loppuunmyyty näytös näyttää suunnilleen tältä:

Lisäksi Museo Militarian 1. kerroksessa palvelee festivaalikahvio, josta voi ostaa verkkokaupasta tai paikan päältä tasarahalla maukasta taukopurtavaa ja juotavaksi kahvia, teetä tai lähdevettä. Tarkemmat tiedot tarjoilusta verkkokaupassa.

Lisäinfoa Museo Militarialle saapumisesta, pysäköinnistä ja lippujen ostamisesta festivaalisivustolla.

Tapahtumaa tukevat Hämeenlinnan kaupunki, Etelä-Hämeen Osuuspankki, Hämeenlinnan Historiallinen Seura ja Luotsin Pukuvuokraamo.

Tervetuloa nauttimaan Suuren Seikkailun tunteesta vastuullisesti järjestettyihin näytöksiimme!