KAVI-sarjassa päästään omalla tavallaan mustan mutta sympaattisen komedian äärelle, kun Bill Murrayn potilashahmo ajaa Richard Dreyfussin näyttelemän psykoterapeutin hermoraunioksi elokuvassa Entäs Bob? (What about Bob?, USA 1991). Vaan kuka lopulta onkaan omituinen ja “kahjo” – Touretten syndroomainen, neuroottinen ja läheisriippuvainen Bob vaiko muidenkin elämää kontrolloiva omahyväinen tohtori Marvin?

Koska elokuvan sanotaan imitoivan tosielämää, niin mikäpä sen herkullisempaa kuin että Murray ja Dreyfuss – joka muuten on suvun perimätiedon mukaan kaukaista sukua oikeusmurhan uhriksi joutuneelle ranskanjuutalaiselle upseerille Alfred Dreyfusille – eivät tulleet keskenään toimeen kuvauksissa. Murray on muidenkin ohjaajien kuin Sofia Coppolan luottonäyttelijä, joten kenties syynä olivat herrojen näyttelemistyylien ja persoonien erot – mikä sopii täydellisesti tarinan hulluudenkin rajamailla kieppuvaan henkeen.

Myös ohjaaja on mielenkiintoinen, sillä Frank Oz tunnetaan eittämättä parhaiten kaikkien Skywalker-saagan Star Wars -elokuvien viisaan jedimestari Yodan äänenä.

Näinkin voi käydä kesken lomanvieton:

KAVIn aluesarja: Frank Oz, Entäs Bob? (What about Bob?, USA 1991) ti 10.11. klo 18 Bio Rex. S. 99 min. Suom. tekstit/svensk text. KAVI 35 mm. Pääosissa Bill Murray, Richard Dreyfuss ja Julie Hagerty. Liput (6 €) Kino Tavast ry:n verkkokaupasta https://kinotavast.tapahtumiin.fi. Syksyn näytösohjeet katsojille. Saavuthan näytökseen vain terveenä.