Kahdettakymmenettä kertaa järjestettävän Svenska veckanin (2. – 8.11.) kantavana ajatuksena on yhteisöllisyys, kulttuuri ja varsinkin lasten ja nuorten kielipääoma. Yhteisöllisyys, kulttuurinen monipuolisuus ja lasten ja nuorten huomioiminen ovat myös Kino Tavastin toiminnassa tärkeitä perusarvoja.

Ruotsalaista elokuvaa olemme pitäneet esillä jo vuodesta 2016, jolloin Kuukauden pohjoismainen -elokuvasarja aloitti Hämeenlinnassa.

Nyt Svenska Veckanin ohjelmassa esitettiin maanantaina Museo Militarian elokuvasalissa korona-ajan “turvavälitäydelle” salille Lasse Hallströmin klassikko Mitt liv som hund. Tiistaina saman elokuvan näki Hämeenlinnan Yhteiskoulun pari ryhmää. Koululaisnäytöksiä elokuvista Sune vs Sune ja Lasse-Majan etsivätoimisto katsotaan myös Seminaarin, Ruununmyllyn ja Miemalan kouluilla.

Näytöksiä mahdollistamassa ovat olleet myös Tavastsvenskar rf , joka seudullamme vastaa Svenska Veckanin järjestämisestä ja koordinoinnista sekä elokuvatoimisto Walhalla ja Svenska nu. Hyvällä yhteistyöllä on saatu kasaan peräti viisi elokuvanäytöstä, jotka keräävät pitkälti toista sataa katsojaa.