Syksyn KAVI-sarjasta on jäljellä vielä kaksi näytöstä. Sen päättää 24.11. Klaus Härön viisas ja vähäeleisen koskettava Postia pappi Jaakobille (2009), mutta Jane Austenin ystäville tiedoksi, että ensi viikon tiistaina 17.11. klo 18 Bio Rexissä järjestetään ennätysajassa syyskuussa loppuunmyydyn Viisastelevan sydämen (1995) uusintanäytös. Huomattavan realistisen ja romaanin hengen tavoittavan filmatisoinnin kritiikki on luettavissa täältä. Liput (6 €) Kino Tavast ry:n verkkokaupasta https://kinotavast.tapahtumiin.fi.

Feministisiä näkökulmia – sävellystyylien ja genrevalikoiman monipuolisuuden ohella – nostaa esiin myös väitöskirjatutkija Taneli Hiltusen luento elokuvamusiikin naissäveltäjistä Suistoklubilla sunnuntaina 29.11. klo 17.00. Hitusen hämyä -klubi-illan aikana kuullaan musiikkinäytteitä mm. Rachel Portmanilta, Anne Dudleylta (Poldark), Mica Leviltä (Jackie), Lesley Barberilta (Manchester by the Sea) ja viimeisimmältä Oscar-voittajalta Hildur Guðnadóttirilta. Tunnelmat vaihtelevat idyllisyyden, herkän melankolian ja taitavasti orkestroidun toiminnallisuuden välillä. Lisäinfoa. Tähänkin tilaisuuteen liput (6 €) verkkokaupastamme.

Lippuja myydään turvavälien mahdollistama määrä. Saavuthan paikalle vain terveenä. Kasvomaskien käyttämistä suositellaan, ja käsidesiä on saatavilla.