Japanilainen animaatioklassikko Hayao Miyazakin Naapurini Totoro (1988) esitetään Hämeenlinnan kirjaston Leino-salissa lauantaina 21.11. klo 14.00 – 15.30. Sen jälkeen aikavälillä 16 – 18 on mahdollista osallistua elokuvan nonstop-virtuaalityöpajaan. Lapsen oikeuksien viikon ohjelmaan kuuluvaa elokuvaa suositellaan 5 – 10 -vuotiaille, mutta se tarjoaa näkökulmia myös lasten vanhemmille. Elokuvaan ja pajaan toivotaan ennakkoilmoittautumista. Paikkoja voi varata täältä.

Näytökseen otetaan turvaetäisyyksin 10 – 15 lasta. Elokuva on katsottavissa myös maksullisessa Netflix-suoratoistopalvelussa. Alueen kirjastoista löytyy kahdeksan DVD-tallennetta. Lisäksi elokuvaa on saatavana verkkokaupoista sekä dvd- että bluray-tallenteena.

Myös elokuvan muualla katsovat tai aiemmin katsoneet voivat ilmoittautua työpajaan.

Työpajaohjeet ja tehtävät lähetetään huoltajien sähköpostiin tai jaetaan näytöksessä. Pajan aikana on mahdollista keskustella vetäjien kanssa etäyhteydellä. Lasten piirustuksia, askarteluja ja ajatuksia kootaan virtuaaliseinälle. Tehtävissä huomioidaan lapsen oikeuksien viikon teema “lapsen oikeus tulevaisuuteen”. Tehtävät suhteutetaan osallistujien ikään, mutta ainakin nuorimmat tarvitsevat aikuisen tai isomman sisaruksen apua pajaan osallistumisessa.

Katso myös täältä.

Elokuvanäytöksen järjestävät Kino Tavast ry ja Hämeenlinnan kirjasto.

#lapsenoikeudet #lapsenoikeuksienviikkohameenlinna #OikeusTulevaisuuteen