Lyhytelokuvakilpailumme töiden lähetysaika päättyy vuodenvaihteessa. Kilpailulla haluamme tukea lasten oikeuksia omaan kulttuuriin ja mahdollisuuteen ilmaista ajatuksia elokuvallisin keinoin. Nyt lasten oikeuksien viikolla on hyvä muistuttaa, että lyhytelokuvakilpailuumme voivat osallistua myös kaikki alle 18-vuotiaat kantahämäläiset tai täällä elokuvansa kuvaavat. Vielä ehtii hyvin mukaan.

Tarjoamme lapsen oikeuksien viikkoon liittyen tekijöille tai tekijätiimeille myös ilmaisia neuvoja elokuvan tekoon lauantaina 21.11., jolloin muun muassa elokuvaaja Saija Mäki-Nevala on varautunut olemaan paikalla. Aika neuvotuokioon on kuitenkin varattava viimeistään ke 18.11. klo 18 mennessä täältä.

Hitusen hämyä -kisa on suunnattu alle 30-vuotiaille tekijöille, ja sarjoja on kolme: alle 15-vuotiaat, 15 – 19-vuotiaat ja 20 – 29 -vuotiaat. Kilpailun elokuvan parissa työskentelevä tuomaristo Jarkko T. Laine, Miika Hakala ja Nea Viitamäki päättävät 1000 €:n palkintosumman jaosta.

Lyhytelokuvien pituus voi olla minuutista kymmeneen minuuttiin. Genreinä tulevat kyseeseen fiktio, dokumentti, animaatio ja tarinallinen musiikkivideo. Kilpailun teema on vapaus. Tekijät voivat kuitenkin vapaasti tarjota elokuviaan, vaikka niiden varsinainen teema ei olisikaan vapaus.

Alle kahdeksantoistavuotiaat kilpailuun ilmoittaa joku täysi-ikäinen. Työt lähetetään joko Dropboxiin tai esimerkiksi WeTransferilla uudenvuodenyöhön mennessä. Kuvata voi vaikka kännykällä.

Odotamme runsasta osanottoa. Kaipaamme elokuvia, jotka ovat aidosti tekijöidensä näköisiä uniikkeja luomuksia. Elokuvan suunnitteluun ja toteuttamiseen saa lisää ideoita kilpailusivustolta.

Lisää tietoja kilpailusta myös Hitusen hämyä -blogista.