Kurssilla vielä pari paikkaa vapaana (28.2.)

Haluatko ammattilaisten elokuvaoppiin? Elokuvaaja Saija Mäki-Nevala ja näyttelijä-ohjaaja-tuottaja Roope Olenius vetävät maaliskuussa alkavaa elokuvan pikakurssia. Kurssi on suunnilleen samansisältöinen kuin syksyllä järjestetty kurssi, jonne kaikki halukkaat eivät mahtuneet. Nyt on uusi mahdollisuus päästä mukaan.

Kurssi on räätälöity leffaharrastajille, harrastajakuvaajille ja työssään liikkuvaa kuvaa luovasti hyödyntäville. Se tarjoaa eväitä sekä dokumentaarisen että fiktiivisen elokuvailmaisun entistä parempaan ymmärtämiseen ja hallintaan nimenomaan tekijän näkökulmasta. Ammattilaisten vinkit innostavat omaan tekemiseen, jota myös pääset kokeilemaan kurssilla. Harjoitustyöstäsi saat ohjaajalta henkilökohtaisen palautteen. 

Kurssin laajuus on 16 h + harjoitustyö palautteineen. Kurssi järjestetään maalis-huhtikuussa lauantaisin koronaturvallisesti miellyttävässä ja helppokäyttöisessä Zoom-verkkoympäristössä, joka mahdollistaa myös yhteisen keskustelun ja esimerkkien näyttämisen näytönjakotoiminnolla. Verkko-opetustuokiot lauantaisin seuraavasti:

  • 13.3. klo 12 – 16
  • 20.3. klo 12 – 17
  • 27.3 klo 12 – 17
  • 24.4. klo 10 – 12

Harjoitustyön palautus 10.4.

IMG_20180302_162632Kurssin pääohjaajana toimii hämeenlinnalainen elokuvaaja Saija Mäki-Nevala, joka on opiskellut Lahden Muotoiluinstituutissa ja valmistunut Tallinnan kansainvälisestä elokuvakoulusta. Hänellä on pitkä kokemus elokuvaajan työstä. Hänen viimeisimpiä kuvaustöitään ovat Soile Mottisenkankaan ohjaama Yötyön Zen, joka oli esillä tämän vuoden DocPoint-festivaalilla ja Anu Kuivalaisen ohjaama Lauluja rakkaudesta. Saija Mäki-Nevala on käsikirjoittanut ja ohjannut Kihniö-dokumentin. Kesäisin hän on ollut myös  lasten ja nuorten Rec-viikon ohjaajana. 

IMG_4676_V01Kurssin vieraileva ohjaaja (20.3.) on näyttelijä-ohjaaja-tuottaja Roope Olenius, joka on tuttu hämeenlinnalaisille kauhuelokuva Kyrsyä – Tuftlandin ohjaaja-tuottajana. New Yorkin Filmiakatemiasta näyttelijäksi valmistuneen Oleniuksen viimeisin ohjaustyö Free Skate on jälkituotantovaiheessa. Olenius on näytellyt sekä elokuvissa että sarjoissa, viimeksi Ex-Onnellisissa. Kurssilla Oleniuksen osuus painottuu elokuvanäyttelemiseen.

Esimerkkiteosten avulla kurssilla tutustutaan käsikirjoittamiseen ja kuvasuunnitteluun, samoin elokuvanäyttelemiseen ja kuvaamiseen sekä jälkitöihin. Kurssilaiset laativat oman käsikirjoitus- ja kuvasuunnitelmansa,  kuvaavat ja editoivat elokuvansa, josta saavat palautetta. 

Kurssiohjelmassa pyritään ottamaan huomioon osallistujien ennakko-osaaminen ja odotukset. Kuvausvälineet (esimerkiksi järjestelmäkamera, tabletti tai puhelin) pitää osallistujalla olla itsellään. Tarvitaan myös omalla laitteella oleva editointiohjelma (ilmaisohjelmakin sopii).

Elokuvan pikakurssille otetaan enintään 12 osallistujaa. Alaikäraja on 15 vuotta. Ilmoittautumiset 12.3. mennessä). Koulutus järjestetään Kansalaisfoorumin tuella. Osallistumismaksu on 90 €. Työttömillä ja eläkeläisillä on mahdollisuus anoa Kansalaisfoorumin kanssa yhteistyössä järjestettävästä kurssista 50 %:n alennusta, mikä perustuu opintosetelitukeen. Tällöin kurssin hinta on 45 €. Kino Tavastin jäsenet saavat 10 €:n alennuksen kurssimaksusta.

Jos perut osallistumisen kurssille 28.2. jälkeen, peritään sinulta 50 prosenttia koulutuksen hinnasta. Jos et tee peruutusta lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, sinulta peritään koko kurssimaksu. Peruuntumistapauksissa kurssimaksusta voi hakea vapautusta esittämällä lääkärintodistuksen. Mikäli varasijalle ilmoittautuneita on ja peruutuspaikalle saadaan toinen henkilö, peruuntumismaksua ei välttämättä peritä. 

Lisätiedot, peruutukset ja soittopyynnöt  yhteystietolomakkeella

Kurssilaisille lähetetään kutsukirje ja pieni ennakkotehtävä viikolla 9.

Ilmoittautumislomakkeelle!

Halutessaan oppia editointia syvällisemmin kurssilaiset voivat jatkaa Jouni Uotisen elokuvan editointikurssilla 3.4. alkaen. Käsikirjoittamiseen saa perusteellisempaa tuntumaa Anders Vacklinin käsikirjoituspajassa 7.5. alkaen. Dronella kuvaamiseen voi perehtyä 11. – 13.6. Viljami Tabellin kurssilla.