Tehdas tanssii -festivaali ja Kino Tavast tekevät tiistaina 3.8. ja torstaina 5.8. kumpikin uuden aluevaltauksen järjestämällä yhteistyössä kaksi näytöstä, joissa valkokankaan täyttävät tanssilyhytelokuvat. Ensimmäinen osuus nähdään 3.8. klo 18.30 Bio Rexin salissa 4, ja jälkimmäinen 5.8. klo 17.00 Museo Militarian elokuvasalissa (2. kerros). Molemmissa näytöksissä nähdään sekä kansainvälisiä että kotimaisia teoksia.

Amsterdamilaisen Cinedans Fest -festivaalin kanssa yhteistyössä koostetun kattauksen punaisena lankana on visuaalinen kerronta ja tunne, ja siinä liikutaan haikeasta tangosta aina saamelaisalueiden omistajuuteen ja kehollisuuteen ulottuvalla skaalalla. Liput 11 € / 9 € Tehdas tanssii -festivaalin verkkokaupasta.

Museo Militariassa esitettävässä katsauksessa puolestaan koukuttavat tarinat. Mukana ovat mm. 100 metrin tanssikilpailu, yllättävä vallankumous tyrannimaisessa ”naurutehtaassa” ja “joitain tapoja hävittää ruumis”. Bio Rex -näytöksen tapaan kokonaisuus antaa laaja-alaisen, ennakkoluulottoman kuvan tanssin ja elokuvan yhdistämisen tarjoamista mahdollisuuksista. Liput 11 € / 9 € Tehdas tanssii -festivaalin verkkokaupasta.

Näytökset on kuratoinut kansainvälisesti arvostettu tanssitaiteilija ja suomalaisen tanssielokuvan pioneeri Kati Kallio. Ennen näytöksiä Hämeenlinnan Tanssin Tehdas ry:n ja Kino Tavast ry:n edustajat toivottavat katsojat tervetulleiksi ja kertovat yhdistystensä toiminnasta. Tule mukaan syvien ajatusten ja huumorin sävyttämälle monipuoliselle matkalle nykytanssin kiehtovaan maailmaan!

Lisätiedot ja elokuvien esittelyt:
https://www.tehdastanssii.fi/tanssielokuvien-naytos-vol-1
https://www.tehdastanssii.fi/tanssielokuvien-naytos-vol-2