Kino Tavast on allekirjoittanut adressin, jolla pyritään Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskuksen eli AVEKin toiminnan turvaamiseen ja kehittämiseen. Valtion budjettirahoitukseen liittyvästä, ongelmallisen tilanteen ytimessä olevasta yksityisen kopioinnin hyvityksestä voi lukea johtaja Ulla Simosen blogitekstistä, jossa hän toteaa: ”Tulevaisuuden AVEK on rakenteilla, mutta nyt kivijalkamme on sortumassa. Yksityisen kopioinnin hyvityksen tulevaisuudesta ei ole varmuutta.” 

AVEK rahoittaa audiovisuaalisen taiteen toimijoita monipuolisesti, mistä ovat hyötyneet mm. dokumenttielokuvien, lyhytelokuvien ja mediataideteosten tekijät. Adressissa todetaan, että ”AVEK toimii joustavasti ja taiteilijalähtöisesti ja sen myöntämät pienetkin yksittäiset avustukset mahdollistavat usein suurten taiteellisten hankkeiden kasvun ja kansainvälisten polkujen aukeamisen.” Tämän asetelman ylläpitäminen on arvokasta koko elokuva-alan kannalta. Myös yksityishenkilöt voivat vaikuttaa allekirjoittamalla  adressin 2.8. mennessä. Se löytyy täältä