Kino Tavast palaa kohti normaalimpia aikoja järjestämällä näytöksiä perinteisissä ja uusissakin paikoissa.

Tuttuina maamerkkeinä ovat KAVIn aluesarja, Kuukauden pohjoismaiset elokuvat ja vuosittainen Hitusen hämyä -festivaali. Uutena tulokkaana on alkanut Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kanssa yhteistyössä järjestettävä Kinopiiri, jonka syksyn näytökset täyttyivät hetkessä. Piirin elokuvat on kuitenkin mahdollista käydä katsomassa omalla ajalla pääkirjaston Mediahuoneessa. Ohjeet täältä.

Pienimuotoinen näytösyhteistyö alkaa myös Olutravintola Birgerin kanssa, mistä kerrotaan lisäinfoa siellä perjantaina 12.11. järjestettävän Hitusen hämyä -etkonäytöksen yhteydessä.

Joka toinen tiistai 14.9. alkaen esitettävässä KAVIn aluesarjassa on pitkästä aikaa mukana kiinalainen elokuva, kun Zhang Yimoun etenkin visuaalisesti upea, toiminnallinen kohtalodraama Lentävien tikarien talo (2004) täyttää Bio Rexin valkokankaan sekä liike-energiallaan että värikylläisyydellään. Säilänviuhutusta ja suuria tunteita ei puutu myöskään sarjan aloittavasta Neljästä muskettisoturista (1974). Elokuvahistorian kauneimpiin ja älykkäimpiin historiallisiin draamoihin lukeutuvat Jane Campionin Yön kirkas tähti (2009) ja Martin Scorsesen Kundun (1997) ovat nekin lumoavia laatuelokuvia isolta kankaalta katsottuna. Seitsemän näytöksen sarja löytyy kokonaisuudessaan Ohjelmisto-sivultamme.

Kuukauden pohjoismaisten (maanantaisin 6.9. alkaen) neljässä elokuvassa käydään mm. islantilaisessa maalaistalossa, ulkoavaruudessa ja pienessä grönlantilaiskylässä, jonka elämästä kertovan dokumentin Winter’s Yearning (2019) esittämistä koronarajoitukset lykkäsivät peräti vuodella. Sarja alkoi tanskalaisen Frederikke Aspöckin draamakomedialla De frivillige (2019), ja muut naisohjaajat ovat Pella Kagerman ja Sidse Torstholm Larsen.

Kuukauden pohjoismaisten sekä karhealla realismillaan ja sarkasmillaan puhuttelevan puolalaisdraaman I Never Cry (2020) näytöspaikkana on tuttuun tapaan Museo Militarian elokuvasali.. Siellä järjestetään 12.–14.11. myös vuosittainen Hitusen hämyä 2021 -festivaali. Teemana on tällä kertaa Erilaisuus, ja maakattaus on monipuolinen: syyskuun puolivälissä julkistettava ohjelmisto kuljettaa Tšekistä aina Kolumbiaan asti.

Lipunmyynti tapahtuu toistaiseksi Kino Tavast ry:n verkkokaupassa kinotavast.tapahtumiin.fi, mutta Kuukauden pohjoismaisiin saa ostettua lippuja myös käteisellä Museo Militarian elokuvasalin ovelta näytöspäivänä klo 17.45 alkaen niin kauan kuin paikkoja riittää. Samalla voi ostaa lippuja muihinkin näytöksiin. Ostot vain tasarahalla.

Ajantasainen tieto ohjelmistoon mahdollisesti tulevista muutoksista ja lisäyksistä löytyy Kino Tavastin kotisivuilta sekä Facebookista ja Instagramista.