Kino Tavastin syyskausi käynnistyy toden teolla KAVI-sarjan myötä tiistaina 14.9. klo 18, kun Bio Rexin salin 4 valkokankaan ottaa haltuun romaani- ja myös elokuvahistorian tunnetuin soturinelikko Athos, Porthos, Aramis ja d’Artagnan! Richard Lesterin ohjaama Neljä muskettisoturia (The Four Musketeers, 1974) on suoraa jatkoa Kolmen muskettisoturille (1973), mutta sen voi katsoa myös edeltävää osaa näkemättä.

1620-luvulle sijoittuva tarina ottaa kierroksia välittömästi, kun vakooja Milady de Winter ja kreivi de Rochefort juonittelevat jälleen – kardinaali Richelieun hiljaisella hyväksynnällä – paitsi niminelikon, myös d’Artagnanin rakastetun Constancen ja Buckinghamin herttuan päänmenoksi. Taustalla Ranska ja Englanti käyvät suurvaltamittelöään, ja loppua kohti henkilödraama saa Alexandre Dumas’n romaanille uskollisesti synkkiä sävyjä. Silti nokkelaa sanailua, sähäkkää toimintaa, puku- ja esineloistoa, suuria tunteita sekä seikkailua siivittävää musiikkia riittää jälleen ruhtinaallisesti.

Kritiikki julkaistaan lauantaina 11.9. Tervetuloa vastuullisesti turvavälein järjestettävään näytökseen!

KAVIn aluesarja: Richard Lester, Neljä muskettisoturia (Britannia/USA/Espanja/Panama 1974) ti 14.9. klo 18 Bio Rex. 103 min. K16. KAVI 35 mm. Suom. tekstitys. Päärooleissa Oliver Reed, Michael York, Faye Dunaway, Frank Finlay, Richard Chamberlain ja Charlton Heston. Liput (6 €) Kino Tavast ry:n verkkokaupasta https://kinotavast.tapahtumiin.fi.