Yksi paikka jäljellä. (2.10.2021)

Käsikirjoittaja Petra Forstén ohjaa lyhytelokuvan käsikirjoittamisesta kiinnostuneita kolmena viikonloppuna marras-joulukuussa. Koska kyseessä on etäkurssi (Zoom), kurssille voi helposti osallistua, asuipa missä tahansa. Kurssilla työstetään oma idea lyhytelokuvan käsikirjoitukseksi, opitaan käsikirjoittamisesta kirjoittamisen lajina ja kuten aina kirjoittamiskursseilla – myös jotain uutta itsestä kirjoittajana.

Pajaan voivat osallistua yli 15-vuotiaat. Kirjoittamiskokemus, elokuvien tuntemus, tottumus tekstien parissa työskentelyyn ja selkeä oma tavoitteenasettelu tukevat oppimista. Viime kädessä kurssilaiset ja ohjaaja yhdessä synnyttävät kurssitunnelman ja oppimisympäristön, mikä on aina ollut mahtava kursseillamme.

Kurssi jatkaa viime vuonna alkanutta Kino Tavastin elokuvakoulutusten sarjaa ja on tavallaan jatkoa myös Anders Vacklinin keväällä pitämälle käsikirjoituspajalle. Forsténin pajassa painottuvat kirjoitusharjoitukset ja nimenomaan lyhytelokuvan käsikirjoitus. Kurssin aikana kirjoitetuista käsikirjoituksista saattaa jokin päätyä myös Kino Tavastin elokuvaajien piirin kuvattavaksi. Yhdistyksen piirissä on suunniteltu myös yhteiskirjoittamista, mikä tullee ajankohtaiseksi ensi vuonna. Tämä kurssi on yksi etappi matkalla parempaan harrastusosaamiseen, jollekin kurssilaiselle kenties myös askel kohti ammattimaisemaa kirjoittamista.

Tutustu pajan ohjelmaan ja ilmoittaudu 30.9. mennessä.

Elokuvakäsikirjoittamisen työpaja – ideasta käsikirjoitukseksi

Ajankohta: 

  • 5 . – 6.11. 2021 (7 h)
  • 19. – 20.11. 2021 (7 h)
  • 3. – 4.12. 2021 (7 h)

Perjantaisin klo 17.30 – 20.15 (3 h) ja lauantaisin klo 10.00 – 14.30 (4 h) 

Käsikirjoittaja Petra Forstén kuvattuna  kesällä 2021. Taustalla näkyy puustoa. Tummahiuksinen Forstén on pukeutunut vihertävään kesäasusteeseen. Kuva on vain vyötäröstä ylöspäin.
Käsikirjoittaja Petra Forstén

Opettaja: 

Kurssia luotsaa käsikirjoittaja (Master of Arts, FM) Petra Forstén, joka on valmistunut Englannista Salfordin yliopistosta elokuvakäsikirjoittajaksi. Forstén on opettanut käsikirjoittamista muun muassa Helsingin aikuisopistossa ja toiminut freelancer-käsikirjoittajana ja luovan kirjoittamisen ohjaajana. Hänen esikoisromaaninsa julkaistaan keväällä 2022.

Osallistujamaksimi:

12 opiskelijaa

Hinta:

80 €. Järjestäjäyhdistysten jäsenille alennus. Ota yhteyttä, mikäli et vielä ole saanut alennuskoodiasi.

Kurssille ilmoittautuminen ja kurssin maksaminen:

Ilmoittautuminen (15.10. mennessä) ja kurssin maksaminen tapahtuu Kino Tavast ry:n verkkokaupan kautta.

Peruutusehdot:

21.10. mennessä tehdyt peruutukset – kurssimaksu palautetaan.

28.10. mennessä tehdyt peruutukset – kurssimaksusta palautetaan 50 %.

Viimeisen viikon aikana tehdyistä peruutuksista ei palauteta kurssimaksua, ellei tilalle saada toista kurssilaista. Mahdollisista peruutuksista kannattaa olla välittömästi yhteydessä yhteyslomakkeella.

Kurssin järjestäjät:

Kino Tavast ry yhteistyössä Kirjoittajayhdistys Vana-66:n kanssa Kansalaisfoorumin tuella.