Kurssin etäosuudelle 23. j 30.10. + 17.11. muutama paikka vapaana. Tarjoushinta 40 €. (9.10.2021).

Aasialaisen elokuvan kurssi on elokuvanystäville oiva ja hauska kurssi, jossa saa katsoa elokuvia yksin ja yhdessä sekä keskustella havainnoistaan toisten kurssilaisten ja ohjaajien kanssa. Lisäksi pääsee raottamaan aasialaisen elokuvakulttuurin verhoa eri tieteenalojen asiantuntijoiden opastuksella.

Lähi- ja etäopetusta lauantai-iltapäivisin

Kurssi sisältää lokakuussa kaksi lähiopetus- ja kaksi etäopetuskertaa, ja se päättyy marraskuussa yhteiseen elokuvanäytökseen Bio Rexissä. Tapaamiset ovat lauantai-iltapäivisin klo 13 – 17, lähitapaamiset Museo Militarian isossa tykkihallisssa, jossa turvaetäisyydet on helppo pitää riittävinä sekä etäosuudet helppokäyttöisessä Zoom-videopalvelussa.

Asiaan vihkiytyneet luennoitsijat

Lähikurssiosuuden asiantuntijoina toimivat Taneli Hiltunen (9.10.) ja Irene Wai Lwin Moe (16.10.). Etäosuuden (23. ja 30.10.) luennoitsija on aasialaisen elokuvan erityisosaaja, elokuvatutkija ja Ciné Aasia -festivaalin taiteellinen johtaja Eija Niskanen. Hänen tieteellisiä julkaisujaan löytyy muun muassa täältä.

Opiskelua omaan tahtiin ja elokuvavinkkejä

Kurssin laajuus on 15 h, mutta kurssilaisten toivotaan käyttävän aikaa ennakkotehtäviin eli elokuvien katseluun 8 – 10 tuntia ja kirjoittamistehtävään 2 – 4 tuntia. Kurssilainen saa henkilökohtaisen palautteen lopputehtävästään. Suurin ilo on kuitenkin se, että on saanut yhdessä oppia ja löytänyt uusia avaimia erityisesti aasialaisten elokuvien tulkintaan ja ymmärtämiseen ja siten myös kehittynyt elokuvanlukutaidoissaan.

Tutustu kurssin ohjelmaan ja vaihtoehtoisiin katsomistehtäviin. Ilmoittautumiset viimeistään 7.9.

Ensisijaisesti tarjoamme koko kurssipakettia (80 €), joka sisältää myös Bio Rexin elokuvalipun. Toissijaisesti on mahdollista osallistua joko lähi- tai etäopetukseen, kumpikin paketti hintaan 50,00 €. Kurssin voi tietysti ostaa myös kimpassa kaverin kanssa niin että kumpikin osallistuu esimerkiksi kaksi kertaa.

Etäosuuden tarjoushinta 40 € voimassa 9.-22.10.

Mikäli sinulla on kysyttävää, voit soittaa arkisin klo 12 – 13.

Kino Tavast -verkkokaupan kautta pääset ilmoittautumaan ja maksamaan osallistumismaksun. Jos olet jäsen, saat sähköpostitse pieneen alennukseen oikeuttavan koodin.

Mikäli koronatilanne ottaisi pahasti takapakkia, olemme varautuneet siirtämään kurssin kokonaan etäopetukseksi.

Peruutusehdot:

23.9. mennessä tehdyt peruutukset – kurssimaksu palautetaan.

30.9.mennessä tehdyt peruutukset – kurssimaksusta palautetaan 50 %.

Viimeisen viikon aikana tehdyistä peruutuksista ei palauteta kurssimaksua, ellei tilalle saada toista kurssilaista. Mahdollisista peruutuksista kannattaa olla välittömästi yhteydessä yhteyslomakkeella.

Kurssi järjestetään Kansalaisfoorumin tuella.

Huom! Esittelyä päivitetty 29.9. puolikurssien osalta. Ilmoittautumisaikaa jatkettu (2.10.). Kurssilla on muutama paikka vapaana. Lisätty 9.10. etäkurssiosuuden tarjoushinta.