KAVI-sarjassa matkataan seuraavaksi muinaiseen Kiinaan, jossa horjuva ja korruptoitunut keisarillinen hallinto ja kapinallisryhmittymät kamppailevat vallasta. Tämän myllerryksen keskellä kaksi poliisikapteenia (Andy Lau ja Takeshi Kaneshiro) tekee matkaa kohti “Lentävien tikarien talon” päämajaa oppaanaan sokea naiskapinallinen Mei (Ziyi Zhang). Taipaleesta tulee kuitenkin arvaamaton kaikkien kannalta, ja henkeäsalpaavat maisemat saavatkin todistaa lukuisia dramaattisia käänteitä. Myös rakkaus osoittaa voimansa.

Lentävien tikarien talo (2004) on Yimou Zhangin elokuvista ja ylipäätään genressään poikkeuksellisen romanttinen näyttävistä toimintakohtauksista huolimatta, ja ne saavat tuntuvasti lisäsyvyyttä tarinan yleismaailmallisesta koskettavuudesta. Samalla elokuva antaa mahdollisuuden tutustua kiinalaisten taistelulajien perinteisiin, joista ohjaaja jos toinenkin on ammentanut inspiraatiota vuosikymmenten varrella.

Zhang on tehnyt mittavan uran yhtenä maansa kansainvälisesti arvostetuimmista ohjaajista jo 1980-luvulta lähtien, ja värikylläiset spektaakkelit ovat osaltaan olleet avaamassa kiinalaiselle ja hongkongilaiselle elokuvalle lisää ikkunoita lähteen. Kannattaa virittää aistit Kiinan ajattoman kauneuden äärelle ja antaa sen viedä mukanaan!

Jouni Uotisen ja Taneli Hiltusen kritiikki julkaistaan Kino Tavastin blogissa lauantaina 9.10.

KAVIn aluesarja: Yimou Zhang, Lentävien tikarien talo (Shi mian mai fu, Kiina/Hongkong 2004) ti 12.10. klo 18 Bio Rex. 121 min. K16. Suom. tekstitys. Päärooleissa Ziyi Zhang, Andy Lau ja Takeshi Kaneshiro. Liput (6 €) Kino Tavast ry:n verkkokaupasta https://kinotavast.tapahtumiin.fi/.