12.-14.11. järjestettävän vuosittaisen Hitusen hämyä -elokuvafestivaalin lipunmyynti on alkanut. Festivaalin teemana on tällä kertaa Erilaisuus ja sen kunnioittaminen. Viikonlopun aikana käydään mm. Siperiassa, Italiassa ja Kolumbiassa, ja samalla päästään kurkistamaan sellaisiinkin kulttuureihin, jotka ovat jääneet täällä vähemmälle huomiolle.

Festivaalin yhtenä erikoisuutena on Olutravintola Birgerissä esitettävä etkonäytös Kuollut mies ei palttoota kaipaa (1982), joka on sekä hersyvä parodia että kunnianosoitus film noir -genrelle. Naurutakuu!

Lippuja (10 €) voi ostaa Kino Tavastin verkkokaupasta. Verkkokauppaostoksille pääset myös Ohjelma-sivulta.

Festivaalielokuvien joukossa on myös ilmaisnäytös, Karel Zemanin tšekkiläinen harvinaisuus The Fabulous Baron Munchausen (1962). Siihen voi varata paikkoja ke 20.10. alkaen. Lisäinfoa ja ilmoittautumisohjeet myöhemmin.

Festivaalia tukevat Hämeenlinnan kaupunki, Olutravintola Birger, Hämeenlinnan suomalais-ranskalainen yhdistys, Hämeenlinnan Venäjä-seura, Suomi–Tšekki-seura ja Osuuskauppa Hämeenmaa.

Tervetuloa ainutkertaisten elämysten äärelle!