Jos sinua kiinnostaa elokuva ja elokuvasta kirjoittaminen, ilmoittaudu Kino Tavastin elokuvakritiikin kurssille ti 29.3. mennessä. Tule harjoittelemaan elokuvan analysointia ja oppimaan ruusujen & risujen jakamista yhdessä muiden asiasta innostuneiden kanssa. Kevät on uusien alkujen aikaa. Ota kiinni tästä mahdollisuudesta.

Kurssin sisältö

Elokuvakritiikin kurssilla katsotaan elokuvia ja kirjoitetaan niistä, tutustutaan erilaisiin tapoihin tarkastella elokuvaa ja työstetään omia kirjoituksia valmiiksi teksteiksi opettajien antaman henkilökohtaisen palautteen ja vertaisryhmän tuella.

Kurssilaiset kirjoittavat ennakkotehtävänään kritiikin Reetta O. Aallon lyhytelokuvasta Sintti, mikä ohjeistetaan kutsukirjeessä erikseen. Kurssilla katsotaan pääasiassa lyhytelokuvia ja kootaan kritiikin kirjoittamisen työkalupakkia tutustumalla muiden kurssilaisten ja ammattilaisten kirjoittamiin kriitikkeihin. Kokenut ammattikriitikko vierailee kurssilla ja vastaa kurssilaisten kysymyksiin. Lopputyönään kukin kirjoittaa oman kritiikin. Kurssilaiset saavat kirjallista ja suullista palautetta opettajilta.

Kino Tavast toivoo, että voisi rekrytoida kurssilaisista lisää kritiikin kirjoittajia blogiinsa ja näin laajentaa elokuvakritiikkitoimintaansa.

Milloin ja missä?

Kurssi järjestetään lähiopetuksena 5.4. – 3.5. 2022 ja sen laajuus on 20 opintotuntia. Kokoontumiset (3 x 45 minuuttia) ovat tiistai-iltaisin klo 18 Hämeenlinnan pääkirjastolla, paitsi 19.4., jolloin ollaan katsomassa elokuvaa Bio Rexissä.

Kenelle?

Kurssille ovat tervetulleita kaikki kirjoittamisesta ja elokuvista kiinnostuneet, myös jo elokuvakritiikkejä blogeihin tai paikallislehtiin kirjoittavat sekä elokuvakriitikon työstä kiinnostuneet. Kurssi antaa eväitä myös kritiikkien lukemiseen. Pohjakoulutusvaatimuksia ei ole. Opiskelijoita otetaan enintään 11.

Kurssin opettajat

Kurssin vastuuopettaja on äidinkielen, kirjallisuuden ja kirjoittamisen lehtori Liisa Virtanen, joka tunnetaan monipuolisena kulttuuritoimijana ja opetuksen kehittäjänä. Tänä keväänä hän näyttelee Eräs Teatterin Hannu-Matti Tyhtilän Puuttuva kuva -näytelmässä ja myös tuottaa esityksen. Liisa Virtasesta voit lukea lisää seuraavissa verkkojulkaisuista:

Toimittaja-kriitikko Leena Virtanen

Vieraileva opettaja on toimittaja-kriitikko Leena Virtanen. Hän on kirjoittanut ensimmäiset kritiikkinsä lehtiin jo 1980-luvulla. Vuodesta 1991 hän on kirjoittanut kritiikkejä Helsingin Sanomiin sekä elokuvista että tv-sarjoista, ja myös dokumenteista. Hän työskenteli HS:n toimituksessa vuoteen 2010 saakka ja jättäytyi sen jälkeen freelanceriksi. Sen jälkeen kriitikon työ on taas korostunut lisää, koska se sopii hyvin friikulle. Nykyään Virtanen kirjoittaa erimittaisia arvioita Hesarin lisäksi muun muassa Suomen Kuvalehteen. Toimittajan ja kriitikon töiden ohella Virtanen kirjoittaa kirjoja. Alla pari uutta esimerkkiä Leena Virtasen HS-kritiikeistä:

Ilmoitautuminen ja hinta

Kurssille, joka järjestetään Kansalaisfoorumin tuella, otetaan enintään yksitoista yli 15-vuotiasta osallistujaa. Kurssille ilmoittaudutaan 29.3. mennessä maksamalla osallistumismaksu 110 € Kino Tavastin verkkokauppaan. Kino Tavastin jäsenet saavat kurssimaksusta 10 €:n alennuksen erikseen jaettavalla koodilla. Osallistumismaksu kattaa elokuvalipun ja opetuksen, johon kuuluu myös henkilökohtaista palautetta molemmilta opettajilta.

Ilmoittautuneille lähetetään vahvistus ja kutsukirje sähköpostiin ilmoittautumisajan päätyttyä.

Peruutusehdot

  • Jos perut osallistumisen 22.3. mennessä, palautamme kurssimaksun.
  • Jos perut osallistumisen 29.3. mennessä palautamme 50 % osallistumismaksusta.
  • Ilmoittautumisajan umpeuduttua (29.3. jälkeen) emme palauta kurssimaksua ellei tilalle saada toista osallistujaa. Jos et tee peruutusta lainkaan, osallistumismaksua ei palauteta. Sairastumistapauksissa (lääkärintodistus) käytetään kohtuullisuusharkintaa palautuksissa.

Voit tehdä peruutuksen, jättää soittopyynnön tai kysyä lisätietoja yhteystietolomakkeella. Kurssi toteutetaan ohjelmanmukaisena mikäli osallistujia on vähintään kahdeksan.