Vallitsevan valon kurssilla perehdytään valon käytön perusteisiin ja opetellaan käyttämään vallitsevaa valoa ja kaikille helposti saatavilla olevaa välineistöä.

Valo ja varjo ovat niin valo- kuin videokuvauksenkin peruselementtejä. Valon käytön intensiivikurssilla käydään läpi valaisun perusteet ja harjoitellaan valon hallintaa eri tilanteissa elokuvaaja Saija Mäki-Nevalan opastuksella. Mäki-Nevalalla on laaja kokemus erityisesti dokumenttielokuvan tekemisestä.

Et tarvitse kallista valaisukalustoa, sillä kurssilla keskitytään siihen, miten vallitsevaa valoa hallitaan ja mitä välineistöä on kaikkien saatavilla helposti ja edullisesti. 

Kurssille voivat osallistua kaikki videokuvauksesta kiinnostuneet, jotka haluavat kehittää omaa visuaalista ilmaisuaan. Videokuvauksen perusteet on syytä osata, mutta valaisutekniikasta et tarvitse aiempaa kokemusta. 

Viikonlopun ohjelma:

Lauantai 8.10. klo 9 – 17

Mihin valoa tarvitaan elokuvaa tehdessä? Mitä valosta pitää ottaa huomioon omaa elokuvaa tai videota suunniteltaessa? Miten hallita valoa, kun rahaa ei ole valaisukaluston vuokraamiseen ja valoryhmään?

Kurssi alkaa teorialla, esimerkein käydään läpi valon eri olemukset ja niiden vaikutus elokuvakerrontaan. Iltapäivällä kokeillaan käytännössä vallitsevan valon hallintaa tavoitteena saavuttaa haluttu tunnelma ottaen huomioon kameran tekniset rajoitukset.

Yhteisen osuuden lopuksi jokainen osallistuja tekee itsenäisesti tehtävän. Tätä varten jokaisella tulisi olla mukana kamera: videota kuvaava valokuvakamera tai kännykkä käy hyvin.

Sunnuntai 9.10. klo 9 – 15

Käydään läpi lauantain päätteeksi tehdyt tehtävät ja jatketaan yhteisillä harjoituksilla käyttäen hyväksi kurssilla opittuja keinoja hallittuun valoilmaisuun videokuvauksessa.

Laajuus: 16 tuntia 

Kurssille, joka järjestetään yhteistyössä Kansalaisfoorumin kanssa, voi ilmoittautua maksamalla osallistumismaksun 175 €  Kino Tavastin verkkokaupassa 27.9. 2022 mennessä. Osallistumismaksu sisältää opetuksen, majoituksen ja ruokailut Päivölän opistolla.

llmoittautuminen on sitova. Varatun paikan voi peruuttaa seuraavasti:

  • Jos peruutat 16.9. mennessä, saat 75 % osallistumismaksustasi takaisin.
  • Jos peruutat 23.9. mennessä, saat 50% maksustasi takaisin.
  • Jos peruutat 30.9. mennessä, saat 25 % maksustasi takaisin.

Jos peruutat 30.9. jälkeen, osallistumismaksua ei palauteta, ellei tilalle saada toista osallistujaa. Voit itse etsiä tilallesi toisen henkilön. Vakavissa sairastapauksissa (lääkärintodistus) harkitsemme palautuksia erikseen. 

Lisätiedustelut