Kurssi on peruttu (14.9.2022). Ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä.

Intialaisen elokuvan kurssilla taidehistorioitsija Irene Wai Lwin Moe johdattelee intialaisen kulttuurin ominaispiirteisiin ja ymmärtämään intialaista elokuvakulttuuria elämysoppimisen keinoin.

Kurssilla tutkitaan intialaisen elokuvan historiaa ja kuvakerronnan taustoja eroottisten temppeleiden ja tanssiteatterin maailmoista, pyörähdetään säkenöivän Bollywoodin valtavirrassa ja tutustutaan elokuvissa tärkeään musiikkiin. Kurssi päätteeksi järjestetään retki Helsinkiin katsomaan intialaista elokuva, ja sen jälkeen on päivällinen intialaisessa ravintolassa. 

Kurssille ovat tervetulleita kaikki elokuvista, musiikista, tanssista ja intialaisesta kulttuurista kiinnostuneet.

Kurssi sisältää 7 tuntia opetusta Hämeenlinnassa ja omakustanteisen retken Helsinkiin. Elokuvalippu kuuluu kurssin hintaan, joka on 70€, mutta matkan ja ruokailun jokainen kustantaa itse. Lokakuun Helsingin retken ajankohta sovitaan yhdessä kurssilaisten kanssa.

Kurssitapaamiset Hämeenlinnassa

  • la 17.9. Hämeenlinnan pääkirjaston Mediahuone (Lukiokatu 1) klo 12.00–15.00

Suurenmoinen Intia
Intian kulttuuri ja uskonnot ovat olennainen osa nähdyn ymmärtämistä. Mistä elokuvakerronta koostuu?

la 1.10. Hämeenlinnan pääkirjaston Mediahuone (Lukiokatu 1) klo 12.00–15.00

Intia valkokankaalla

Bollywoodin säihkeestä historialliseen draamaan ja yhteiskunnallisesti kantaaottavaan elokuvaan. Intiassa tuotetaan n. 1500 elokuvaa joka vuosi. Mistä ne kaikki kertovat? 

llmoittautuminen on sitova. Varatun paikan voi peruuttaa seuraavasti:

Kurssille, joka järjestetään Kansalaisfoorumin tuella, voi ilmoittautua maksamalla osallistumismaksun Kino Tavastin verkkokaupassa 10.9. 2022 mennessä.

  • Jos peruutat 31.8. mennessä, saat 50 % maksustasi takaisin.
  • Jos peruutat 10.9. mennessä, saat 25 % maksustasi takaisin.

Jos peruutat 10.9. jälkeen, osallistumismaksua ei palauteta, ellei tilalle saada toista osallistujaa. Voit itse etsiä tilallesi toisen henkilön. Vakavissa sairastapauksissa (lääkärintodistus) harkitsemme palautuksia erikseen. 

Lisätiedustelut

Myös Aasialaisen elokuvan kurssilla käsiteltiin intialaista elokuvaa. Kurssilaiset kertovat näin siitä kurssista.

Päivitetty kurssipäivien sisältöä 27.8.