Taiteiden yönä pe 26.8. klo 18.00 alkaen Kino Tavast järjestää yhteistyössä Hämeen linnan ja Vankilamuseon kanssa pääsymaksuttomat näytökset kahdesta sympaattisesta elokuvasta.

Hämeen linnan luentosalissa (1. kerros) klo 18.00 nähdään Klaus Härön ohjaama ja Anna Heinämaan käsikirjoittama Tuntematon mestari (2018). Ikääntyvä taidekauppias Olavi Launio suunnittelee eläkkeelle jäämistä. Hänen Helsingin Bulevardilla sijaitseva taidekauppansa on nähnyt parhaat päivänsä. Olavi on alistumassa kohtaloonsa, kun hän sattumalta näkee taidehuutokaupassa taulun, jota epäilee paljon lähtöhintaansa arvokkaammaksi. Taidediilerin vaistot heräävät ja Olavi päättää lähteä viimeiselle keikalle ansaitakseen kunnon eläkerahat ja kollegoidensa arvostuksen. 95 min. S. Päärooleissa Heikki Nousiainen, Pirjo Lonka ja Amos Brotherus. Vapaa pääsy. Näytökseen mahtuu enintään 60 katsojaa.

Vankilamuseon ensimmäisessä kerroksessa puolestaan esitetään Stan Laurelin ja Oliver Hardyn tähdittämä hupailu Vangit (The Hoose-Gow, USA 1929) klo 18.00, 19.00 ja 20.00. Esityspaikkaan sopien Stan ja Ollie päätyvät vankilaan, mistä syntyy tuttuun tapaan melkoisen poriseva soppa… Tervetuloa viihtymään ja nauramaan ajattoman tilannekomiikan äärelle! Ohjaus Hal Roach. 20 min. S. 16 mm:n filmi.

Katsojat (enintään 30/näytös) pääsevät sisälle Vankilaan noin 10 minuuttia ennen näytöksen alkamista. Näytöksiin tulee varata maksuton ennakkolippu, joka esitetään Vankilaan saavuttaessa. Vankila on avoinna vain elokuvalipun varanneille. Näytöksen jälkeen elokuvalipulla voi jäädä kiertelemään vankilamiljööseen seuraavan näytöksen alkuun saakka. Vankila suljetaan klo 21.00.