KAVIn aluesarjassa nähdään ti 8.11. klo 18.00 Jean-Pierre Jeunet’n ranskalainen hyvän mielen romanttinen komedia Amélie (2001), joka huomioitiin viidellä Oscar-ehdokkuudella parhaan vieraskielisen elokuvan, alkuperäiskäsikirjoituksen, kuvauksen, lavastuksen ja äänen kategorioissa. Siitä tuli välittömästi hitti, joka valloitti yleisöt hyvyyden ja avuliaisuuden voimaan uskovalla tarinallaan, sympaattisella päähenkilöllään ja satumaisella värimaailmallaan.

Tarina kertoo nuoresta, viattomasta pariisilaisnaisesta, joka on viettänyt ylisuojeltua elämää ja päättää alkaa auttaa ympärillään olevia ihmisiä – omaleimaisia persoonia hekin. Samalla Amélie tulee löytäneeksi rakkauden. Viime kädessä elokuva kuuluukin läpimurtoroolissaan valloittavalle Audrey Tautoulle, joka tekee Amélien kokemista tunteista erittäin aitoja.

Oma aarreaittansa on Yann Tiersenin maaginen musiikki. Rytmiikaltaan nerokkaissa sävellyksissä kuullaan haitarin ja pianon lisäksi cembaloa, banjoa, bassokitaraa, vibrafonia ja jopa polkupyörän pyörää. Melodioiden toisteisuus pitää yllä kerronnan tempoa tai rauhoittuu puolimelankoliseen tunnelmointiin.

Elokuvan vahvan kirkkaat värit luovat erilaisen Pariisin, jonka kadut ja muut kuvauspaikat ovat putipuhtaita roskista, liasta ja graffiteista. Jeunet nimittäin piti huolen, että hänen tiiminsä putsasi alueet, ennen kuin kamerat laitettiin käyntiin. Taianomaisuus syntyy pienistä asioista!

KAVIn aluesarja: Jean-Pierre Jeunet, Amélie (Ranska 2001) ti 8.11. klo 18.00 BioRex, sali 4. 121 min. K12. Suom. tekstitys. Päärooleissa Audrey Tautou ja Mathieu Kassovitz. Liput 6 € Kino Tavastin verkkokaupasta https://kinotavast.tapahtumiin.fi tai ovelta näytöspäivänä klo 17.40 alkaen.