Valaisupaja on käytännönläheinen mahdollisuus oppia ryhmässä  vallitsevan valon sekä perusvälineistön käyttöä elokuvakohtauksessa.

Kuinka hyödyntää vallitsevaa valoa ja helppoja valaisuratkaisuja kuvauksissa? Miten valo, valon suunta ja väri vaikuttaa elokuvaan? Mitä kannattaa ottaa huomioon jo kuvausvaiheessa, miten helpottaa jälkituotantoa? 

Elokuvaaja Saija Mäki-Nevala opastaa valaisupajassa valon käytön perusasioita. Kurssin jälkeen osallistuja ymmärtää sekä teoriassa että käytännössä, miten valo-olosuhteet vaikuttavat elokuvakohtaukseen sekä saa tuntuman valaisumahdollisuuksiin perusvälineistöllä erilaisissa kuvaustilanteissa.

Perjantai-ilta Hämeenlinnan kaupunginkirjaston ryhmähuoneessa B (Lukiokatu 1) on varattu teorialle ja lauantai Hämeenlinnan Kumppanuustalolla (Kirjastokatu 1) käytännön harjoituksille ja niiden purkamiselle. Osallistujien toivotaan tuovan mukanaan lauantaina omaa valaisukalustoa. Kurssisisällöissä pyritään aikarajan puitteissa pohtimaan vastauksia osallistujien kohtaamiin haasteisiin ja muihin kysymyksiin.

Kurssin laajuus on 8 tuntia. Kurssin hinta on 45 €. Jäsenet saavat koodilla alennuksen. Kurssipaikan lähellä on ruokapaikkoja Goodmanilla tai Raatihuoneenkadun ja Kasarmikadun varrella. Kumppanuustalolla voi keittää kahvia ja teetä ja siellä voi syödä omia eväitä.

Ohjelma

pe 10.2. klo 18 – 20 (2 h) Valo ja valaisu

la 11.2. klo 10 – 16 (6 h) Käytännön harjoituksia kahdessa erilaisessa kohteessa, esimerkiksi valoisassa ja hämärässä tilassa. 

Aikataulu:

Perjantai klo 18.00 – 18.45

Tauko

Perjantai klo 19.00 – 19.45 

Lauantai klo 10.00 – 11.30 (90 min) – Ensimmäinen kuvauspaikkaharjoitus

Ruokatauko

Lauantai klo 12.15 -14.30 (135 min) – Toinen kuvauspaikkaharjoitus

Tauko

Lauantai klo 14.45 – 15.30 (45 min) – Päivän saaliin purkaminen ja analysointi

Kurssille, joka toteutetaan yhteistyössä Kansalaisfoorumin kanssa, voi ilmoittautua maksamalla kurssimaksun Kino Tavastin verkkokauppaan ja täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Ilmoittautumiset pe 3.2. mennessä.

Peruutusehdot:

Osallistumismaksua ei palauteta, mikäli paikka peruutetaan 3.2. jälkeen. Mikäli peruminen tapahtuu 21.1. – 2.2., osallistumismaksusta palautetaan 50 %. Osallistuja voi etsiä itselleen sijaisen, mikäli yllättävä este ilmaantuu. Vakavissa sairastapauksissa (lääkärintodistus) voidaan palautusta harkita tapauskohtaisesti.