Tammikuussa julkistetusta lyhytelokuvien käsikirjoitusideoiden hausta valittiin jatkokehittelyyn Laura Aron Punainen auto, Anneli Suusaaren Uimaan ja Jenni Maria Vuoren Lopullista.

Käsikirjoittajat kirjoittavat seuraavien viikkojen aikana elokuvaaja Saija Mäki-Nevalan palautteiden avulla lopullisen käsikirjoituksen, joista yksi päätyy tänä vuonna Kino Tavastin elokuvantekijöiden toteutettavaksi. Ensi-ilta on joulukuussa Kansainvälisenä lyhytelokuvapäivänä.

Ehdotuksia lähetettiin kaikkiaan 13. Haimme synopsiksia 2-3 minuutin mittaisiin lyhytelokuviin, joissa on enintään kaksi roolihenkilöä ja 1 – 3 kuvauspaikkaa. Osassa ehdotuksista oli aineksia jopa pitkään elokuvaan. Moni lupaava idea jäi siis esimerkiksi tästä syystä valintamme ulkopuolelle. Myös muut osallistujat saavat helmi-maaliskuun aikana lyhyen palautteen tekstistään.

Lämpimät kiitokset kaikille osallistuneille. Intoa ideoiden kehittelytyöhön kolmen joukkoon valituille, mutta myös muille.