Liikkuvan kuvan taika pitää katsojaa vallassaan, mutta millä keinoin se sen tekee? Elokuvan lukutaidon aakkoset avaa Pandoran lippaan ja johdattaa kurssilaiset elokuvakerronnan salaisuuksien äärelle. Kurssin aikana tutustutaan myös symbolianalyysiin ja klassikkoelokuvien takaa kurkistaviin myytteihin. 

Kurssin ohjelma

ELOKUVAN LUKUTAIDON AAKKOSET

Elokuvan lukutaidon aakkoset -kurssi järjestetään 23.3. – 22.4. Hämeenlinnan kirjaston tiloissa ja elokuvateatteri Bio Rexissä yhteistyössä Kansalaisfoorumin kanssa. 

Kurssin opettaja taidehistorioitsija Irene Wai Lwin Moen opastuksella tutustutaan elokuvakerronnan keinoihin, tunteiden kuljettamiseen sekä symboleihin ja myytteihin elokuvissa. Kurssilaisten toivotaan katsovan kurssin aikana yhdessä sovittuja elokuvia. Kurssimaksuun kuuluu yksi elokuvanäytös Bio Rexissä.

Aloitamme elokuvan lukutaitoa kehittävän koulutussarjan taidehistorioitsija Irene Wai Lwin Moen vetämällä elokuvan analyysikurssilla 23.3.- 22.4. Moe tarkastelee elokuvakerrontaa kuvataiteen ja globaalin sekä kotimaisen kulttuurihistorian näkökulmasta.

Ihmetyttikö jokin elokuva? Etkö tajunnut, pysynyt kärryillä? Koitko jotain outoa? Valitsetko rohkeasti erilaista vai tyydytkö hyväksi kokemaasi? Kurssilla saat uusia vinkkejä elokuvakerronnan syvempään ymmärtämiseen sekä kouluttajalta että muilta kurssilaisilta yhteisissä pohdinnoissa. Kurssi rakentuu luento-osuudesta, keskusteluista, tehtävistä, elokuvien katsomisesta ja analysoimisesta. Lämpimästi tervetuloa!

Kurssin työskentelyajat (13 tuntia)

To 23.3. klo 18-20 (A-ryhmätila)

To 30.3. klo 18-20 (ryhmätila A)

To 6.4. klo 18-20  (ryhmätila A)

To 13.4 klo 18-20 (18-19 Mediahuone/19-20 A-ryhmätila)

Pe 21.4. klo 18 – 20 (elokuvateatteri) 

La 22.4. klo 12 – 15 (ryhmätila B)

Kurssin hinta 60 €. Jäsenet saavat koodilla jäsenalennuksen. Hintaan kuuluu yksi elokuvalippu.

Kurssille ilmoittaudutaan 19.3. mennessä Kino Tavastin verkkokaupan kautta. Ilmoittauduttaessa maksetaan kurssimaksu. Ilmoittautuminen on sitova. Kurssimaksua ei palauteta peruutuksen vuoksi. Osallistujan voi kuitenkin vaihtaa eli hankkia tilalleen toisen osallistujan, jos oma osallistuminen on estynyt.

Ilmoittaudu tästä.