Kino Tavastin lyhytelokuvahaun loppusparraukseen päässeistä käsikirjoituksista valittiin tänä vuonna toteutettavaksi Laura Aron käsikirjoitus Punainen auto. Ensi-ilta on joulukuun lyhytelokuvapäivässä.

Laura Aro ohjaa itse Punaisen auton.

En malta odottaa, että päästään tekemään. Projektin avulla elokuvan tekeminen konkretisoituu.

Käsikirjoittaja Laura Aro

Käsikirjoitusvaiheessa opin, mitä tarkoittaa elokuvallinen ilmaisu, ja kuinka se poikkeaa esimerkiksi kaunokirjallisesta ilmaisusta. Opin, mikä on dialogin merkitys, ja millä tavoin tarinaa tai tunnelmaa voi ilmaista jo käsikirjoitusvaiheessa. Opin myös itsestäni, ennakkoluuloistani, peloistani ja omasta tavastani käsitellä elokuvan teemaa käsikirjoituksessa. Opin ylipäätään ymmärtämään, mikä on käsikirjoitus ja mitä se ei ole.

Käsikirjoittaja Laura Aro

Myös Kino Tavastin elokuvantekijäpiirille Punainen auto on ensimmäinen yhteinen tuotantoprojekti, jossa pyritään oppimaan uutta ja saamaan yhteisvoimin aikaan mahdollisimman laadukas lopputulos.

Tarkoitus ei ole tukehtua kakkuun vaan selvitä varsinaisista kuvauksista kahdessa päivässä.

Tekijäpiirin vetäjä Jouni Uotinen

Realistinen ja perusteellinen ennakkosuunnittelu lyhentää Uotisen mukaan merkittävästi kuvausaikaa.

Elokuvanekijäpiiriin kuuluu sekä kokeneita tekijöitä että vasta harrastusta aloittelevia, joilla kullakin on jotain projektissa tarvittavaa erityisosaamista.

Projekti tarjoaa myös kahdelle 20 – 30 -vuotiaalle miehelle mahdollisuuden kehittyä ja kokea elokuvanäyttelemisen haasteita ja mahdollisuuksia.

Kino Tavast julkisti tammikuussa käsikirjoitushaun, johon saatiin 11 käsikirjoitusideaa. Laura Aro, Jenni Maria Vuori ja Anneli Suusaari kehittivät aihiotaan elokuvaaja Saija Mäki-Nevalan sparrauksessa. Muita sparraukseen osallistuneita töitä voidaan toteuttaa myöhemmin yhteistyössä kirjoittajien kanssa.