Kesän 2023 Rec-elokuvaviikko päättyi eilen ensi-iltanäytökseen, johon nuoret olivat saaneet kutsua kotiväkeä ja ystäviään.

Koko viikon kestäneelle leirille osallistui 9 – 16 -vuotiaita nuoria, jotka tuottivat ryhmissä neljä lyhytelokuvaa. Kidnappaus kylässä -elokuvassa ovela syyllinen jää lopulta satimeen. Metsä palaa -elokuva kuvaa lasten luontosuhteen kehittymistä. Tulitikkuleikeistä syttynyt metsäpalo saa lapset ymmärtämään ympäröivän luonnon ja metsän eläinten merkityksen. Kumihanskat eri sukupuolineen kohtaavat elämän vastoinkäymisiä ja iloja kolmannessa hyvän mielen elokuvassa Kumihanskat. Elokuvan näyttelijöinä nähdään ainoastaan vedellä täytettyjä kumihanskoja. Neljännessä elokuvassa Säpsähdys keinoja kaihtamaton polittinen pyrkyri joutuu lopulta miltei kauhun partaalle.

Elokuvien käsikirjoitukset ja aiheet ovat nuorten ryhmissä keksimiä ja ne on toteutettu elokuvaaja Saija Mäki-Nevalan, indie-elokuvaaja Jouni Uotisen ja kuvataiteen maisteri Eero Kortelahden ohjauksessa.

Osallistujat olivat palautteen perusteella miltei täydellisen tyytyväisiä Rec-viikkoonsa. Yli puolet osallistujista kertoo haluavansa osallistua jatkokurssille. Erityisesti kuvaaminen ja editointi kiinnostavat. Myös elokuva-alalla työskentelevien vierailuja toivottiin leirin ohjelmaan.

Kino Tavast kertoo seuraavan Rec-viikon ajankohdan kesä-heinäkuun vaihteessa. Pääsääntöisesti pyritään järjestämään leiriviikkoja ainakin kaikkien lomien aikana.