Lyhytelokuvahausta napattu Laura Aron käsikirjoitus Punainen auto kuvataan syyskuun puolivälissä.

Punaisen auton rooli ja merkitys on vielä suuren salaperäisen verhon takana. Kuva: Laura Aro.

Tuotannosta vastaava Kino Tavastin elokuvantekijäpiiri ei ole pitänyt kesälomaa vaan kuvauksia on valmisteltu koko ydinkesän ajan. Esituotanto jatkuu kuvauksiin saakka sekä koko kymmenhenkisen työryhmän että pienryhmien tapaamisissa ja työryhmän jäsenten kahdenkeskisissä neuvotteluissa.

 Kesän aikana ohjaaja-käsikirjoittaja  Laura Aro on on piirtänyt ja värittänyt yksityiskohtaisen kuvakäsikirjoituksen, jonka pohjalta on laadittu kuvaus-, valaistus-, äänitys- ja lavastussuunnitelmia. 

Käsikirjoittaja-ohjaaja Laura Aron piirtämät ja värittämät kuvakäsikirjoituksen kuvat ovat suurena apuna muussa suunnittelussa. Kuvat voi myöhemmin nähdä kaupungin Kulttuuritilassa Linja-autoasemalla, jossa Kino Tavast isännöi lokakuussa. Kuva Laura Aro.

Lyhytelokuvan kuvauspaikka on löytynyt pitäjiltä ja näyttelijät Nousiaisista ja Tampereelta, molemmat kuitenkin alun pitäen Hämeenlinnan kulmilta lähtöisin. 

Myös valmiita suunnittelupohjia on hyödynnetty esituotannossa. Niihin kirjataan, mitä kussakin kuvassa tapahtuu, millainen valaistus on, mikä on kuvakoko ja millaiset ovat kameran toiminnat.

Tekijöille projekti on ennen kaikkea oppimisprosessi. Kunkin taidot ja osaaminen valjastetaan ja niputetaan yhteen, jotta lopputulos olisi mahdollisimman laadukas. Yleisö voi nähdä valmiin elokuvan 18. joulukuuta Kansainvälisen lyhytelokuvapäivän näytöksessä. /Ulappa