Kino Tavast järjestää jälleen yhteistyössä Vankilamuseon kanssa Taiteiden yönä pe 25.8. klo 18.00, 19.00 ja 20.00 lyhytelokuvanäytökset, joissa ollaan Ohukaisen ja Paksukaisen ehtymättömän runsaudensarven äärellä. Tällä kertaa nähdään riemastuttava Yöpöllöt (Night Owls, 1930), jossa kaksikko pääsee tunaroimaan murtovarkaina – ei tosin omasta tahdostaan.

Mestarillisesti kierroksia ottavassa tarinassa poliisipäällikkö moittii alaistaan laiskuudesta: erottaminen uhkaa, ellei tämä pian saa jotain näkyvää aikaan. Konstaapeli yllättää Ohukaisen ja Paksukaisen nukkumasta puistonpenkiltä ja värvää nämä avukseen. Näiden on murtauduttava poliisipäällikön kotiin ja oltava ryöstävinään arvoesineitä. Konstaapeli ilmestyisi paikalle sankarina. Pakon edessä Stan ja Ollie suostuvat, mutta kuinkas muutenkaan, murto ei ota onnistuakseen…

Yöpöllöissä näkyvät äänielokuvan ensiaskeleet, sillä se etenee hillittömiä kierroksia ottavan toiminnan, ei niinkään puheen kautta, ja mikäs sen kiitollisempaa täydessä iskussa oleville Stan Laurelille ja Oliver Hardylle. Tervetuloa saamaan oikein kunnon naurut!

Taiteiden yö: James Parrott, Yöpöllöt (Night Owls, USA 1930) -näytökset pe 25.8. klo 18, 19 ja 20 Vankilassa (Kustaa III:n katu 8) 1. kerroksen käytävällä. S. 20 min. Max. 30 katsojaa/näytös. Maksuttomat liput osoitteesta https://ssl.eventilla.com/event/Y7YKl. Sisälle Vankilaan pääsee noin 10 minuuttia ennen näytöksen alkamista. Näytösten aikana Vankilaan ei päästetä muita asiakkaita. Näytöksen jälkeen voi jäädä tutustumaan vankilamiljööseen seuraavan näytöksen alkamiseen asti.

Taiteiden yönä ehtii halutessaan myös katsomaan blogijutustamme tutun paikallisen indie-tekijäporukan Azh Boyzzin lyhärin Suistoklubille klo 21.30 tai 01.00 (näytökset K18).