Arnold Fanck & Leni Riefenstahl, Alppien salaisuus (Der heilige Berg, Saksa 1926). 106 min. S.

Kun Diotima (Leni Riefenstahl) tapaa Karlin (Luis Trenkel) Alpeilla, he rakastuvat ja aloittavat suhteen. Pian kuitenkin Karlin ystävä Vigo (Ernst Petersen) tapaa Diotiman ja ihastuu tähän pakkomielteisesti, ja kuvittelee Diotiman rakastuneen häneen. Vigon mielestä Diotima pettää häntä ystävänsä kanssa, ja tämän myötä kolmikon välit kiristyvät äärimmilleen.

Sääolot ja kolmen näyttelijän joutuminen sairaalaan viivyttivät kuvausten aloittamista alkuvuodesta 1925. Elokuvassa nähtävä Jääpalatsi, joka oli 16 meteriä korkea ja jonka rakentaminen kesti neljä viikkoa, alkoi sulaa. Se rakennettiin uudestaan, kun oli taas riittävän kylmää. Vaivannäkö kannatti, sillä loppuunmyytyjä näytöksiä riitti Berliinissä viiden viikon ajan. Elokuva nähtiin myös mm. Britanniassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa, joen siitä tuli ohjaajiensa ensimmäinen kansainvälinen menestys.

Arnold Fanck & Leni Riefenstahl, Alppien salaisuus (Der heilige Berg, Saksa 1926). 106 min. S. Linja-autoaseman kulttuuritila to 12.10. klo 19.00. Liput (8 €) verkkokaupastamme tai ovelta 18.45 alkaen käteisellä tai pankkikortilla.