KAVI-sarjan syyskauden päättävässä kotimaisessa draamassa Postia pappi Jaakobille (Suomi 2009) ollaan 1970-luvun alun Suomessa. Klaus Härön hieno moraliteetti on pienimuotoisen toteutuksen juhlaa. Sen päähenkilöt, armahdettu elinkautisvanki Leila ja sokea pappi Jaakob, ovat ajatusmaailmoiltaan kuin eri planeetoilta, mutta apua pyytävien ihmisten kirjeiden lukeminen Jaakobille ja niihin vastaaminen saa aikaan yllätyksellisen, syvästi koskettavan tapahtumaketjun. Tämän elokuvan jos minkä sanoma on, että ihminen voi muuttua.

Postia pappi Jaakobille oli ehdolla yhdeksässä Jussi-kategoriassa, joista se voitti neljässä: paras elokuva, miespääosa, ohjaus ja musiikki. Lisäksi voittoja kertyi useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Kuvaukseen liittyvänä hämäläisenä erikoisuutena mainittakoon, että kirkkokohtausten sisäkuvat on taltioitu Hattulan Pyhän Ristin kirkossa.

KAVIn aluesarja: Klaus Härö, Postia pappi Jaakobille (Suomi 2009) ti 24.11. klo 18 Bio Rex. K7. 75 min. Päärooleissa Kaarina Hazard, Heikki Nousiainen, Jukka Keinonen ja Esko Roine. Kuvaus Tuomas Hutri. Musiikki Dani Strömbäck. Liput (6 €) Kino Tavast ry:n verkkokaupasta https://kinotavast.tapahtumiin.fi. Syyskauden ohjeet katsojille. Tulethan turvallisesti järjestettävään näytökseen vain terveenä.