Lähde syyslomalla ilmaiselle nojatuolimatkalle. Tule katsomaan elokuva muiden nuorten kanssa. Voit osallistua yhtenä tai kaikkina ensi viikon (17.-23.10.) päivinä. Mukana matkalla on Kino Tavastin elokuvaa tuntevia ohjaajia. Yhdessä muiden kanssa pääset miettimään katsomiskokemustasi ja lisäämään elokuvatuntemustasi.

Nojatuolimatkalle lähdetään Hämeenlinnan kirjaston Mediahuoneessa seuraavan aikataulun mukaisesti:

  • Ma 17.10. klo 15.00 – 18.00
  • Ti 18.10. klo 13.00 – 16.00
  • Ke 19.10. klo 17.00 – 19.00
  • To 20.10. klo 13.00 – 16.00
  • Pe 21.10. klo 13.00 – 16.00
  • La 22.10. klo 12.00 – 15.00
  • Su 23.10. klo 13.00 – 16.00

Elokuvien ikäraja on K12, joten odotamme sinun olevan 12-vuotias.

Voit tulla paikalle ilmoittautumatta tai ilmoittaa tulostasi etukäteen. Tule kuitenkin ajoissa.

Kysy lisätetoja ja ilmoittaudu sähköpostitse tai lähetä ilmoittautuminen puhelinnumeroon

tekstiviesti: “Nojatuolimatka (koko viikko/viikonpäivä) + oma nimi”

Leffan lisäksi päivittäiseen ohjelmaan voi kuulua helppoa puuhaa elokuvien pohjalta. Osallistujat voivat vaikuttaa elokuvavalintoihin tietyissä rajoissa, mutta raha ja saatavuus vaikuttavat.

Teemme nojatuolimatkan useisiin maantieteellisiin paikkoihin tai mielikuvitusmaailmoihin ja katselemme elokuvia eri genreistä. Osallistumalla koko viikon ohjelmaan voit halutessasi (tämä siis ekstra-ohjelmaa) jo melkein hankkia elokuvan katsojan digitaalisen osaamismerkin. Vain kahdeksas elokuva pitää katsoa lisää, ja siihenkin tarjoamme ehdotuksen.

Jatkuvasti toimivaan nuorten elokuvaklubiin kootaan ensi viikon aikana lisää nuoria, jotka ovat kiinnostuneita elokuvien katsomisesta, tekemisestä tai elokuvatapahtumien järjestämisestä. Kuulet tästäkin lisää nojatuolimatkojen yhteydessä.

Muutama vuosi sitten tehdyssä koululaiskyselyssä lähes 2000 hämeenlinnalaista lasta ja nuorta ilmoitti olevansa kiinnostunut elokuvasta ja animaatiosta harrastuksena. Elokuvan tekemiseen keskittyviä Rec-leirejä Kino Tavast onkin järjestänyt Aimokoulun ja Kulttuurikeskus Arxin kanssa jo useana kesänä.

RecPlus-viikon kuvauspäivä 24.9.
Kuva: Saija Mäki-Nevala

Tänä vuonna on järjestetty myös RecPlus-jatkokurssi. Tavoitteena on saada rahoitus järjestymään ympäri vuoden lomien tai viikonloppujen aikana jatkuvalle toiminnalle. Emme unohda myöskään elokuvien katsomisesta kiinnostuneita nuoria. Itse asiassa tekeminen ja katsominen ovat vain saman kolikon kaksi eri puolta.

Nuoret klubilaiset voivat järjestää elokuvatapahtumia omilla kouluillaan tai muualla ja toimia halutessaan tutoreina itseään nuoremmille. Lähtökohtaisesti nuoret ideoivat toiminnan, Kino Tavast toimii taustayhteisönä ja huolehtii parhaan kykynsä mukaan ja yhteistyössä muiden tahojen kanssa toimintavarojen hankkimisesta. Nojatuolimatkalle tilat ja elokuvien katseluoikeuden tarjoaa Hämeenlinnan kirjasto.

Alustavasti on ajateltu, että myöhemmin myös käytäisiin katsomassa uutuuselokuvia BioRexissä. Voisiko olla esimerkiksi nuorten raati, joka antaa tähtiä ja lyhyitä arvioita uutuuselokuvista?

Toiminta saa muotonsa nuorten käsissä. Tule tekemään uutta juttua. Tule katsomaan elokuvia porukalla. Yhdessä katsominen on kivaa!